Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Ρώσοι αναμένεται να ταξιδέψουν στην Τουρκία το 2017, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, καθώς η εξερχόμενη ταξιδιωτική αγορά είναι πιθανό να αυξηθεί και πάλι.

Συγκεκριμένα, οι τουρκικές αρχές καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της εισροής τουριστών φέτος. Το 2017, 3-3,5 εκατ. Ρώσοι τουρίστες θα επισκεφθούν την Τουρκία, με τη ρωσική αγορά εξερχόμενου ταξιδιού να ανθίζει και πάλι.

Σύμφωνα με τους ρωσικούς τουριστικούς πράκτορες, οι τούρκοι ξενοδόχοι έχουν υιοθετήσει «εξαιρετικά επιθετικές τιμολογιακές πολιτικές για να δελεάσουν τους τουρίστες». Προκειμένου να προσελκύσουν τους επισκέπτες, υπάρχουν τιμές με εκπτώσεις μέχρι και 40-50% ειδικά για τις πρόωρες κρατήσεις.

Έτσι είναι δυνατό μια κράτηση για ένα τουρκικό ξενοδοχείο πέντε αστέρων με ultra all-inclusive παροχές να κοστίζει $ 40-50 ανά άτομο. Για την ίδια τιμή, αλλά στην περιοχή Krasnodar, ο επισκέπτης θα διαμείνει σε ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων για 6 χιλιάδες (ρούβλια) ανά άτομο, πιθανώς με μια περιορισμένη προσφορά γεύματος.

Παράλληλα, η εγχώρια τουριστική ανάπτυξη αναμένεται να φθάσει το 10-15%.

Επιπλέον, η εξερχόμενη ταξιδιωτική αγορά αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω εάν η Αίγυπτος ανοίξει για τους Ρώσους. Περίπου 1 εκατομμύριο από αυτούς θα κάνουν διακοπές στην αφρικανική χώρα το 2017, σύμφωνα με εκτιμήσεις από τους τουριστικούς πράκτορες. Παράλληλα, συμπληρώνουν ότι ο ρωσικός εξερχόμενος τουρισμός θα πρέπει να αυξηθεί κατά 30-40%, ή και περισσότερο.