Από την 1η Ιανουαρίου 2021 οι πολίτες 52 κρατών θα μπορούν να ταξιδέψουν στη Ρωσία διαθέτοντας πλέον βίζα ηλεκτρονικής μορφής.

Το σύστημα ηλεκτρονικών θεωρήσεων αναμένεται να ενισχύσει τη τουριστική βιομηχανία της Ρωσίας, μόλις ανοίξουν τα σύνορα.

Οι κάτοχοι ηλεκτρονικής βίζας μπορούν να εισέλθουν στη Ρωσία για τουρισμό, επιχειρηματικές και ανθρωπιστικές δραστηριότητες. Καθώς και για ιδιωτικούς λόγους, όπως επισκέψεις σε Ρώσους συγγενείς ή φίλους.

Η Ρωσία έχει ήδη χάσει τουλάχιστον 7 δις δολάρια σε έσοδα από την επιβολή περιορισμών στα τέλη Μαρτίου.

Αίτημα απόκτησης ηλεκτρονικής βίζας μπορούν να καταθέσουν όσοι είναι κάτοικοι κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κίνας, της Ινδίας, του Μεξικού, της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας και της Ιαπωνίας.

Διαδικασία απόκτησης ηλεκτρονικής βίζας

  • Η αίτηση υποβάλλεται στην ειδική για αυτόν τον σκοπό ιστοσελίδα που ελέγχει το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας ή μέσω εφαρμογής.
  • Οι αιτούντες θα πρέπει να επισυνάψουν μία φωτογραφία τους και ένα αντίγραφο του διαβατηρίου του και να συμπληρώσουν μία φόρμα.
  • Και να πληρώσουν ένα τέλος επεξεργασίας  ύψους 40$. Παιδιά κάτω των 6 ετών απαλλάσσονται από το τέλος.

Η επεξεργασία των αιτήσεων διαρκεί έως και 4 ημέρες.

Επισημαίνεται πως η βίζα θα ισχύει για 60 ημέρες από την ημέρα έκδοσης τους. Ενώ οι κάτοικοι θα μπορούν να παραμείνουν στη Ρωσία έως και 16 ημέρες.

Οι επισκέπτες οφείλουν να λαμβάνουν νέα θεώρηση ηλεκτρονικής βίζας κάθε φορά που σχεδιάζουν να εισέλθουν, στη χώρα.