Οι αφίξεις της Ρωσίας έχουν εκτοξευτεί και μόλις μια βδομάδα πριν τη διοργάνωση του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA, η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου πυρετού έχοντας 17 εκατομμύρια κρατήσεις εισιτηρίων ημερησίως.

Όσοι θα επισκεφθούν μάλιστα τη χώρα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στη χώρα και κατά αυτό τον τρόπο οι Αμερικάνοι βρίσκονται πρώτοι στη λίστα επισκεψιμότητας, παρόλο που η Αμερική δεν προκρίθηκε στον τελικό.

Ο αριθμός των Αμερικάνων επισκεπτών αυξήθηκε από το 1994, όπου η Αμερική φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ οι ανάμεσα στους Αμερικάνους υπάρχουν και πολλοί Λατινοαμερικάνοι.

Επιπλέον, η Αμερική είναι από τις μεγαλύτερες αγορές ταξιδιών στο κόσμο, ενώ στις κρατήσεις ακολουθούν οι Βραζιλιάνοι, οι Ισπανοί, οι Αργεντίνοι, οι Νότιο Κορεάτες, οι Μεξικάνοι, οι Κινέζοι, οι Βρετανοί, οι Γερμανοί και οι Αιγύπτιοι.

Επιπλέον, σε σχέση με το 2017, 52% περισσότεροι Παραγουανοί θα ταξιδέψουν για να δουν από κοντά το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ το μεγάλο ταξίδι θα πραγματοποιήσουν και οι Περουβιανοί, οι Νιγηριανοί, οι Τυνήσιοι, οι κάτοικοι του Μπαγκλαντές, του Παναμά και της Σαουδικής Αραβίας, οι Αιγύπτιοι, οι Κολομβιανοί και οι Μαροκινοί.

Ωστόσο, αξιοσημείωτη πτώση παρατηρήθηκε στον αριθμό των Βέλγων επισκεπτών λόγω της κατάρρευσης της Vim Airlines, η οποία συνέδεε το Βέλγιο με τη Ρωσία.