Περίπου 26.000 οπαδούς και διαπιστευμένους εκπροσώπους των Μέσων ενημέρωσης μετέφεραν οι ρωσικές αμαξοστοιχίες, οι οποίες είχαν μισθωθεί από τη FIFA για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα 45 τρένα ταξίδεψαν με οπαδούς στην Μόσχα, το Καζάν, το Νίζνι Νόβγκοροντ, τη Σαμάρα, το Άντλερ, το Ροστόφ, το Καλίνινγκραντ και άλλες πόλεις που φιλοξενούν παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πιο συγκεκριμένα, 8.500 οπαδοί και 15 αμαξοστοιχίες αναχώρησαν για τους αγώνες της 25ης Ιουνίου σε Καλίνινγκραντ, Σαμάρα και Βόλγκογκραντ, ενώ 4.000 χρησιμοποίησαν τρένο για παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα Ρωσία- Ουρουγουάη.

2.000 άνθρωποι κατέφθασαν με 4 τρένα για τον αγώνα Σαουδική Αραβία- Αίγυπτος, ενώ άλλοι τόσοι ταξίδεψαν σιδηροδρομικώς για το ματς Ισπανία- Μαρόκο.

Συνολικά, όλα τα τρένα μεγάλων αποστάσεων που διατίθενται για την ελεύθερη μεταφορά των οπαδών του Μουντιάλ, συμπεριλαμβανομένων των τρένων υψηλής ταχύτητας Sapsan, θα πραγματοποιήσουν 734 δρομολόγια μεταξύ των 11 πόλεων που φιλοξενούν τους αγώνες, ενώ επιπλέον αμαξοστοιχίες θα προστίθενται σε δρομολόγια με ενδιάμεσες στάσεις.