Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για την πορεία της φετινής σεζόν, καθώς και για τις αγορές τις οποίες στοχεύει να προσελκύσει η περιφέρεια Ιονίων Νήσων μιλά σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα.

«Είχαμε και έχουμε τη βρετανική αγορά και το “πληρώσαμε” δύο φορές, μία με την κατάρρευση της Thomas Cook και μια με τα ειδικά μέτρα που ίσχυαν στη Μεγάλη Βρετανία για την προστασία από την πανδημία. Δεν θα αφήσουμε τη βρετανική αγορά, αλλά ανοιγόμαστε και σε άλλες παραδοσιακές αγορές. Τελικά έχει εξελιχθεί σε καλή αγορά η Πολωνία για εμάς και από το περυσινό καλοκαίρι η Γαλλία, την οποία κακώς δεν είχαμε προσεγγίσει ιδιαίτερα. Πέρα από το περιβάλλον μας το ευρωπαϊκό που προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε και τους ιστορικούς μας δεσμούς με τις διάφορες περιοχές της Ευρώπης για να έρθουμε σε ένα δυναμικό παρών, πέρα από το δυναμικό παρελθόν, κάνουμε και αυτό το άνοιγμα στον αραβικό κόσμο», επισημαίνει η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

«Δεν υπάρχουν ακυρώσεις. Υπήρχε ένα πάγωμα στις κρατήσεις με την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά άρχισε πάλι να ζωντανεύει η ροή που περιμέναμε. Βέβαια, ενθαρρυντικό στοιχείο είναι για εμάς και αισιόδοξο είναι ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις, το κλείσιμο των διακοπών γίνεται πια την τελευταία στιγμή. Δεν έχουμε πια αυτό το μοντέλο που από τα τέλη του έτους προγραμμάτιζαν για το καλοκαίρι του επόμενου. Οπότε υπολογίζοντας και σε αυτό, πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή τουριστική σεζόν», τονίζει η Ρόδη Κράτσα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/rodi-kratsa-ston-chari