Τις εντυπώσεις στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «TOUR NATUR» στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας φαίνεται να κέρδισε το νησί της Ρόδου, αφού κέντρισε το ενδιαφέρον τόσο των τουριστικών φορέων και παραγόντων της Γερμανίας, όσο και των λάτρεων των υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων.

Οκτώβριο και Νοέμβριο πολλοί Γερμανοί, λάτρεις της φύσης και του εναλλακτικού τουρισμού, έχουν προγραμματίσει ήδη τις διακοπές τους στη Ρόδο, αποκλειστικά και μόνον για αθλητικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο.

Αλλά και τα άλλα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου -στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου- κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών με τα απαράμιλλες φυσικές ομορφιές τους, τα περιπατητικά τους μονοπάτια και τις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρουν για υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «TOUR NATUR» που απευθύνεται σ’ ένα εξειδικευμένο κοινό που συνδυάζει τις διακοπές με την πεζοπορία και υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες με 10 νησιά από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Την Ρόδο, την Κω, την Λέρο, την Αστυπάλαια, την Τήνο, την Αμοργό, την Κέα, την Μήλο, την Άνδρο και την Αντίπαρο, παρουσιάζοντας τη μεγάλη γκάμα εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων που προσφέρει ο κάθε προορισμός ξεχωριστά.

Περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες εκτιμάται ότι πέρασαν από την έκθεση, όπου πήραν μέρος περίπου 5000 ταξιδιωτικοί προορισμοί απ’ όλο τον κόσμο και 275 εκθέτες.

Στο περιθώριο της έκθεσης, έγιναν σημαντικές επαφές με εκπροσώπους τουριστικών οργανισμών και οι εκπρόσωποι των νησιών είχαν την ευκαιρία να συνάψουν συμφωνίες.