Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ρrimera Air, ακυρώνει όλες τις πτήσεις από το Μπέρμιγχαμ από τις 29 Οκτωβρίου, τινάζοντας στον αέρα τα σχέδια διακοπών χιλιάδων επιβατών.

Η Ρrimera Air, με έδρα τη Λετονία εισήχθη στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου τον Απρίλιο σε προσφέροντας φτηνές τιμές από το Στάνστεντ και το Μπέρμιγχαμ σε πτήσεις μακρινών αποστάσεων σε πόλεις της Βόρειας Αμερικής, όπως Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και το Τορόντο, καθώς και σε πολλούς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Τον Μάιο, η κακή πορεία των πωλήσεων ανάγκασε την αεροπορική εταιρεία να εγκαταλείψει τη διαδρομή του από το αεροδρόμιο Μίντλαντς στη Βοστώνη και να μειώσει την χωρητικότητά της στο Νιούαρκ της Νέας Υόρκης.

Η διαδρομή της Νέας Υόρκης κόπηκε τελικά εξ ολοκλήρου, μαζί με τις υπηρεσίες από το Μπέρμιγχαμ και το Στάνστεντ στο Τορόντο, με την αεροπορική εταιρεία να κατηγορεί για καθυστέρηση παράδοσης από την Airbus.

“Η Primera Air σταματάει να λειτουργεί από το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ σε Αλικάντε, την Τενερίφη, το Ρέικιαβικ και τη Μάλαγα καθώς και τη διαδρομή της μεταξύ Στάνστεντ και Αλικάντε, λόγω μείωσης της ζήτησης”, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία και από τις 3 Σεπτεμβρίου σταματά τις πτήσεις προς Πάλμα και Βαρκελώνη.

Η Primera Air δήλωσε ότι όλοι οι επιβάτες που επηρεάζονται από τις ακυρώσεις θα δικαιούνται πλήρη επιστροφή χρημάτων ή εναλλακτικές επιλογές και αποζημίωση σύμφωνα με τους κανόνες EU261.