Το αμερικανικό News Travel ανακοίνωσε τους καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς όλου του κόσμου με βάση τη γνώμη των experts αλλά και τις απόψεις των χρηστών. Συνολικά η λίστα περιέχει πάνω από 200 προορισμούς.

Από τους καλύτερους προορισμούς για διακοπές παγκοσμίως δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει η Ελλάδα, η οποία βρέθηκε όχι μία, ούτε δύο αλλά εννέα φορές στις λίστες των κατηγοριών του U.S. News Travel.

Την υψηλότερη ελληνική θέση έλαβε η δημοφιλής Μύκονος, η οποία βρέθηκε μια ανάσα πριν την κορυφή στους καλύτερους προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές, σκαρφαλώνοντας στη δεύτερη θέση. Τα ηνία από τη Μύκονο στην κατηγορία αυτή πήρε η γαλλική Νίκαια, ως ο πιο χλιδάτος καλοκαιρινός προορισμός.

Η Κρήτη έρχεται στη 13η θέση στη λίστα των 25 καλύτερων ταξιδιωτικών προορισμών όλου του κόσμου. Αν δεν μπορεί να επιλέξει κανείς ένα ελληνικό νησί για τις διακοπές του, η Κρήτη είναι η ιδανικότερη επιλογή σύμφωνα με το U.S. News Travel, καθώς τα διαφορετικά της τοπία μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και τα πιο περίεργα γούστα.  Τις τρεις πρώτες θέσεις της λίστας σαρώνουν οι ευρωπαϊκές πόλεις, με το Λονδίνο, τη Βαρκελώνη και το Παρίσι να εμφανίζονται ως ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος καλύτερος ταξιδιωτικός προορισμός παγκοσμίως αντίστοιχα.

Στη λίστα με τους καλύτερους οικονομικούς καλοκαιρινούς προορισμούς βρίσκεται γι ακόμη μια φορά η Κρήτη, η οποία χαρακτηρίζεται ως ο φθηνότερος ευρωπαϊκός προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές και προτείνεται για τους Αμερικανούς τουρίστες προς το τέλος του καλοκαιριού.

                     

Από τη λίστα με τα καλύτερα νησιά παγκοσμίως δε θα μπορούσε να απουσιάζει η Ελλάδα, με τη μαγευτική Σαντορίνη να σκαρφαλώνει στην τέταρτη θέση λόγω της ιδιαίτερης ομορφιάς της. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στις κόκκινες παραλίες της, στο αρωματικό της κρασί αλλά και στη μυστηριώδη ιστορία της. Η Μύκονος για άλλη μια φορά προτείνεται και σε αυτήν την κατηγορία, χαρακτηριζόμενη ως το…άγριο αδελφάκι της Σαντορίνης, όπου μπορεί να διασκεδάσει κανείς 24 ώρες το 24ωρο. Ωστόσο, γίνεται λόγος και για την ήσυχη πλευρά του κυκλαδίτικου νησιού για όσους δεν επιθυμούν να το…ρίξουν έξω.

                        

Οι εκπληκτικές παραλίες της Κέρκυρας με τη λευκή άμμο και τα καταγάλανα νερά της χάρισαν την 7η θέση στη λίστα με της καλύτερες παραλίες παγκοσμίως. Επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Σαίξπηρ επέλεξε το νησί των Φαιάκων ως το σκηνικό του έργου του “η Τρικυμία”. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην ήρεμη Μυρτιώτισσα αλλά και στη δημοφιλή Γλυφάδα.

                     

 

Την τέταρτη και την πέμπτη θέση στους ιδανικότερους προορισμούς για μήνα του μέλιτος παίρνουν η Κρήτη και η Σαντορίνη αντίστοιχα. Η Κρήτη προτείνεται για τις υπέροχες παραλίες της, την εκπληκτική της κουζίνα αλλά και τη διαφορετικότητα των τοπίων της. Από την άλλη, τα ηλιοβασιλέματα που κόβουν την ανάσα, το πλούσιο φαγητό, οι υποδομές για ζευγάρια και τα γραφικά δρομάκια της Σαντορίνης φαντάζουν ιδανικά για τους νιόπαντρους.

Η Αθήνα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της λίστας με τους καλύτερους ανοιξιάτικους προορισμούς παγκοσμίως, φτάνοντας στην 9η θέση. Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθεί κανείς την ελληνική πρωτεύουσα είναι η άνοιξη, σύμφωνα με το U.S. Travel News, καθώς τότε είναι πιο αυθεντική. Μπουφάν προτείνουν ωστόσο οι αρθρογράφοι στους Αμερικανούς τουρίστες που θα επιλέξουν να επισκεφθούν την Αθήνα την άνοιξη, καθώς μπορεί ο ελληνικός ήλιος να είναι διάσημος σε όλον τον κόσμο, ωστόσο βγάζει πολλές φορές…δόντια.

Δείτε ολόκληρες τις λίστες όλων των κατηγοριών εδώ