της Εύας Οικονομάκη

Η πορεία μίας από τις επενδύσεις που θα αλλάξουν την όψη του παραλιακού μετώπου της ελληνικής πρωτεύουσας, αναβαθμίζοντας έτι περαιτέρω τις υποδομές φιλοξενίας στην αθηναϊκή Ριβιέρα, εκείνης των Αστεριών Γλυφάδας, αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

Στο πλαίσιο της ημερήσιας διάταξης του ΚΑΣ, θα αποφασιστεί η έγκριση ή μη αρχιτεκτονικής μελέτης για την επανάχρηση και τον εκσυγχρονισμό της 5 αστέρων ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 400 κλινών, που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος στον αριθμό 58.

Στόχος είναι η ολοκλήρωση των αδειοδοτικών διαδικασιών που θα επιτρέψει να προχωρήσει η επένδυση των 60 εκατ. ευρώ από τη Grivalia, στο χαρτοφυλάκιο της οποίας ανήκει η έκταση των 285 στρεμμάτων των Αστεριών Γλυφάδας, μετά την απόκτηση του 80% της εταιρείας Ναυσικά Α.Ε., η οποία έχει μισθώσει το ακίνητο έως το 2081.

Πολυτελής τουρισμός

Η ανάπλαση του ιστορικού συγκροτήματος, που έχει αποτελέσει για δεκαετίες σήμα κατατεθέν για τον τουρισμό της Αττικής, θα σηματοδοτήσει τη δημιουργία του πρώτου city resort Αθήνας και θα εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο το τουριστικό προϊόν της ελληνικής πρωτεύουσας, τοποθετώντας την πιο ψηλά στον χάρτη των δημοφιλών high end προορισμών της Ευρώπης.

Τη διαχείριση των εγκαταστάσεων φιλοξενίας του πολυτελούς resort αναμένεται να αναλάβει διεθνής ξενοδοχειακός όμιλος, ενώ σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει στο παρελθόν η διοίκηση της Grivalia, η κάλυψη θα είναι μικρότερη του 1% της έκτασης, δηλαδή λιγότερη από 28.000 τ.μ. (σε σύνολο 285 στρεμμάτων). Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να δημιουργήσει περί τις 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Τι προβλέπει η επένδυση

Το επενδυτικό πλάνο της Grivalia περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και 400 κλινών, σουίτες κι επιπλωμένες βίλες, εγκαταστάσεις spa, αθλητικές εγκαταστάσεις, πισίνες, παιδότοπους, χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης, επιμέρους έργα και εγκαταστάσεις υποδομής, εσωτερικό οδικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, δίκτυα ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων με στόχο την παροχή υψηλότατου επιπέδου υπηρεσιών φιλοξενίας.

Η ανάπλαση της έκτασης, όπου λειτουργούσαν επί δεκαετίες τα θρυλικά «Αστέρια», όπως αναφέρεται, «θα υλοποιηθεί, πρωτίστως με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον». Με την ολοκλήρωση της επένδυσης, θα δημιουργηθεί μία πρότυπη ξενοδοχειακή μονάδα με σαφή αναφορά στο παρελθόν του ιστορικού ξενοδοχείου «Αστέρια», η οποία θα αναδείξει το φυσικό πλούτο της περιοχής και θα αναβαθμίσει σημαντικά το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, προσελκύοντας τουρισμό υψηλού εισοδηματικού προφίλ.