Εγκαινιάζεται σήμερα Πέμπτη η νέα εμπορευματική σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέει το λιμάνιο του Πειραιά με το Θριάσιο.

Μέσω της σιδηροδρομικής σύνδεσης με τον εμπορευματικό λιμένα Πειραιά στο Νέο Ικόνιο, θα είναι δυνατόν προϊόντα που, κατά πολύ υψηλά ποσοστά εισάγονται στην Ελλάδα δια θαλάσσης, να προωθούνται στους τελικούς προορισμούς τους ανά τη χώρα με τρένο – ή αντίστροφα, ελληνικά προϊόντα να διοχετεύονται με τρένο στο λιμάνι Πειραιά προς εξαγωγή ή και προς προώθηση στα νησιά του Αιγαίου, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη των συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών.

Η σύνδεση του Θριάσιου Πεδίου με το λιμάνι θεωρείται ότι θα αυξήσει τον εμπορευματικό του τομέα του λιμανιού με τις ευεργετικές επιδράσεις να τις μοιράζονται εξίσου τόσο ο ΟΛΠ όσο και την Κινεζική COSCO η οποία διαχειρίζεται τον προβλήτα 2. Η εν λόγω σιδηροδρομική γραμμή θα έχει αποκλειστικά εμπορική και όχι επιβατική χρήση, ενώ οι συρμοί που θα κινούνται σε αυτή θα μπορούν να αναπτύσσουν ταχύτητες έως 90χλμ.

Την ίδια ώρα, θα υπογραφεί την Παρασκευή η συμφωνία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με Cosco και HP για τη μετακίνηση εμπορευμάτων της εταιρείας προς Κεντρική Ευρώπη, παρουσία του πρωθυπουργού.