Παρ ολίγον διπλωματικό επεισόδιο από καταχώρηση της Marriott, που έθετε εκτός Κίνας περιοχές.
Οι αρχές της Σαγκάης έκλεισαν την κινεζική ιστοσελίδα της Marriott International Inc., τιμωρώντας τη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα του κόσμου για την καταχώριση εκτός Κίνας μεγάλων περιοχών της σε ερωτηματολόγιο πελατών, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Συγκεκριμένα σε ένα ερωτηματολόγιο της γλώσσας Mandarin που έστειλε στους πελάτες πριν από λίγες ημέρες, η Marriott αναφέρει το Θιβέτ, το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Ταϊβάν ως ξεχωριστές χώρες (η Κίνα διεκδικεί κυριαρχία και στα τέσσερα εδάφη).

Ο αμερικανικός ξενοδοχειακός κολοσσός ζήτησε δημόσια συγγνώμη.

“Η Marriott International σέβεται την κινεζική κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα. Σας ζητούμε ειλικρινά συγνώμη για οποιεσδήποτε ενέργειες που οδήγησαν σε παρεξήγηση σχετικά με την προαναφερθείσα στάση”, αναφέρει η εταιρεία.

Εκτός από το κλείσιμο του ιστότοπου, η κυβέρνηση της Σαγκάη δήλωσε ότι έκλεισε και την εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας της Marriott, αφού προηγουμένως είχε ζητήσει από την εταιρεία να “αφαιρέσει όλο το σχετικό περιεχόμενο, να διερευνήσει διεξοδικά όλα τα περιεχόμενα που δημοσίευσε στον ιστότοπό της και την ηλεκτρονική εφαρμογή για να αποτρέψει οτιδήποτε παρόμοιο και να αντιμετωπίσει εγκαίρως τις ανησυχίες του κοινού”, ενώ το γραφείο εποπτείας της αγοράς Huangpu της Σαγκάη ξεκίνησε έρευνα στην Marriott, καθώς υπήρχε υποψία παραβίασης του νόμου για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και του νόμου περί διαφήμισης.