Ένα ανακαινισμένο palazzo-κόσμημα που ανήκε σε μία μεγάλη κυρία της διεθνούς ελίτ, έρχεται να φιλοξενήσει τις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη.

Το νέο μέλος των Design Hotels STM βρίσκεται σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία στη Σαντορίνη, τη χαμένη Ατλαντίδα σύμφωνα με τον Πλάτωνα, μακριά από τα πλήθη και τη φασαρία των μεγάλων οικισμών και ακριβώς πάνω στη φημισμένη μαύρη παραλία του Περίβολου.

Στο ISTORIA, καμία εμπειρία δεν μοιάζει με κάποια άλλη. Καμία εμπειρία δεν είναι αντιγραφή κάποιας άλλης. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το ISTORIA περισσότερο από ξενοδοχείο και χώρος φιλοξενίας, είναι ένα καταφύγιο, όπου ο εκτυφλωτικός ελληνικός ήλιος και το μπλε της θάλασσας έχουν τη δύναμη να σε απελευθερώσουν από τα δεσμά της καθημερινότητας, για να δημιουργήσεις τη δική σου, μοναδική, ιστορία.

Σαν λαξεμένες από το χέρι κάποιας χθόνιας θεότητας, οι 12 υπέροχες σουίτες του ISTORIA οδηγούν αψιδωτά σε ιδιωτική βεράντα και στις περισσότερες περιπτώσεις, σε ιδιωτικό τζακούζι και πισίνα.

Οι σουίτες έχουν δημιουργηθεί με αρχιτεκτονική που συνδυάζει την παραδοσιακή, κλασική αφαίρεση του Κυκλαδικού στιλ με εντυπωσιακές σύγχρονες λεπτομέρειες. Άσπροι τοίχοι, ξύλινες οροφές, πέτρινες κολόνες και πατώματα, ανυψωμένοι χώροι, απαλά υφάσματα, τερακότα υφής, μαζί με vintage και σύγχρονα Μεσογειακά έπιπλα και χειροποίητα υφάσματα, όλα εισάγουν νέα αίσθηση καθαρότητας, λιτού χώρου και φωτός, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα ηρεμίας, χαράς και ζεστασιάς.

Φανταστείτε να βγαίνετε από τη σουίτα σας και να βυθίζετε τα πόδια σας στη ζεστή, ηφαιστειακή άμμο με το ψιλό χαλίκι, πριν βυθίσετε όλο σας το σώμα στα εκθαμβωτικά, βαθιά μπλε νερά.

Ή φανταστείτε να απολαμβάνετε το ηλιοβασίλεμα στο δικό σας χρόνο και ρυθμό, στην ιδιωτικότητα της πισίνας που είναι φτιαγμένη από εντυπωσιακά χειροποίητα πλακάκια στις αποχρώσεις του γκρι και του πράσινου που αντικατοπτρίζουν και διαχέουν το φως, δημιουργώντας ένα καλειδοσκόπιο θαυμάτων.

Καθώς θα απορροφάτε την ηρεμία και μυστηριακή ενέργεια της γύρω περιοχής, η διαμονή σας θα εμπλουτιστεί από έναν πλούτο απολαύσεων, από τα υπέροχα κρασιά της Σαντορίνης μέχρι τις γεύσεις που θα σας ετοιμάσει ο ταλαντούχος σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης στο εστιατόριο του ISTORIA, Mr. E.

Οι γαστρονομικές αναφορές του Mr. E προάγουν την ελληνική παράδοση μέσα από ένα μοντέρνο πρίσμα, χωρίς όμως να αγνοούνται τελείως οι μεσογειακές γεύσεις και χρησιμοποιώντας πάντα φρέσκα τοπικά υλικά.

Κάθε πιάτο στο Mr. E λέει μία ιστορία. Μόνο μία μπουκιά αρκεί, για να σας ταξιδέψει στην ιστορία των συστατικών του, την ιστορία των χεριών που μάζεψαν τα λαχανικά από το βιολογικό μποστάνι της οικογένειας, την ιστορία των φρέσκων ψαριών που μόλις πριν λίγο πιάστηκαν, των χεριών που ετοίμασαν το φαγητό, ξυπνώντας έτσι ιστορίες φιλοξενίας και μοιράσματος.

Το ISTORIA είναι δημιούργημα του Αντώνη και της Κάλιας Ηλιόπουλου, ιδιοκτητών των γνωστών Vedema Resort και Mystique και έχει αναδημιουργηθεί με τη βοήθεια του αρχιτεκτονικού γραφείου Interior Design Laboratorium.