Σαντορίνη και Κρήτη βρίσκονται ανάμεσα στα 20 καλύτερα νησιά του κόσμου για διακοπές το φετινό καλοκαίρι λόγω των αμμουδερών παραλιών τους και της παραδοσιακής κουζίνας σύμφωνα με τη λίστα του housebeautiful.com

Στη λίστα του ιστότοπου συμπεριλήφθηκαν πολλοί ακόμη προορισμοί, όπως τα διάσημα νησιά Μπόρα Μπόρα, τα οποία βρίσκονται στη γαλλική Πολυνησία και τα νησιά της Γουαδελούπης στην Καραϊβική, υποσχόμενα ειδυλλιακές διακοπές.

Στη λίστα ακολουθούν οι Μπαχάμες, η Ταιτή, τα νησιά Φίτζι, το Μπαλί, το νησί Γκραντ Κέιμαν στην Καραϊβική και οι κοραλλιογενείς παρθένες βρετανικές νήσοι.

Όμως η περιήγηση δε σταματά εκεί, αφού η λίστα συνεχίζει με τη νήσο Χβαρ στην Κροατία, το χαβανέζικο νησί Οάχου, τα νησιά Λανγκάουι στη Μαλαισία και τη νήσο Κο Σαμούι στην Ταϊλάνδη.

Οι ιταλικές Σικελία και Σαρδηνία δε θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα, όπως και οι Βαλεαρίδες (Μαγιόρκα, Ίμπιζα, Φορμεντέρα), η Σάντα Λουσία στην Καραϊβική και η νήσος Πράσλιν, η οποία είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Σεϋχελλών.