Tην πρωτιά στις προτιμήσεις των τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα για τις θερινές τους διακοπές, διατηρούν Σαντορίνη, Μύκονος και Κρήτη.

Νέα έρευνα της trivago δείχνει ότι οι τρεις προορισμοί διατηρούν την πρωτοκαθεδρία στις προτιμήσεις για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο τα τελευταία τρία χρόνια.

Η σύγκριση για το μήνα Μάιο τα τελευταία τρία χρόνια, καταδεικνύει ότι η Σαντορίνη παραμένει η αγαπημένη των τουριστών.
Οία, Φηρά, Ημεροβίγλι και το Φηροστεφάνι καταλαμβάνουν τέσσερις από τις δέκα θέσεις στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών για το Μάιο 2017.

Το Μάιο του 2018 παρόλα αυτά, η Μύκονος ανέβηκε στις προτιμήσεις των τουριστών. Κέρκυρα, Ρόδος και Άγιος Νικόλαος Κρήτης κατέλαβαν μια θέση στη λίστα των δέκα δημοφιλέστερων προορισμών.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για τον Μάιο 2019 η Οία, κατέλαβε τη δέκατη θέση στις προτιμήσεις των τουριστών. Η Ρόδος ανέβηκε αρκετές θέσεις σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Παρόμοιοι οι προορισμοί που διαμορφώνουν τη λίστα με τους δημοφιλέστερους και για το μήνα Ιούνιο των τελευταίων τριών χρόνων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί ότι ο Λαγανάς Ζακύνθου, το Σιδάρι της Κέρκυρας και το Ρέθυμνο κάνουν την εμφάνιση τους στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών για το μήνα Ιούνιο των τελευταίων τριών χρόνων.