Να μην δίνονται άδειες για άλλες κλίνες στην Σαντορίνη, δηλώνει ο Δήμαρχος Θήρας, Νικόλαος Ζώρζος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM» τονίζοντας ότι το νησί είναι ένας «τουριστικός προορισμός κορεσμένος».

Για τον λόγο αυτό, επισημαίνει η Δημοτική Αρχή ζητά από το 2015 να ισχύσει ο ειδικός νόμος περί κορεσμού και συνεπώς με την έγκριση του υπουργείου Τουρισμού «να μη δίδονται άλλες άδειες για κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων ή καταλυμάτων».

Η εξέλιξη αυτή κρίνεται ως επιβεβλημένη «καθώς το δυνατό στοιχείο της Σαντορίνης είναι η ίδια της η γη και με την κατασπατάληση φυσικών πόρων αίρονται τα πλεονεκτήματα που έχει ένας τόπος» και έτσι «για να παραμείνει το νησί ο πρώτος προορισμός στην Ελλάδα θα πρέπει να τύχει προστασίας», καταλήγει ο Δήμαρχος.

Φέτος η Σαντορίνη υποδέχεται τους επισκέπτες της με 10.000 επιπλέον κλίνες, σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τον κ. Ζώρζο, «αυτό που κύρια απασχολεί τη διοίκηση του νησιού πλέον, είναι το να διατηρηθεί η ποιότητα του τουριστικού προφίλ του διάσημου νησιού. Δεν μας απασχολούν τόσο οι αριθμοί όσο η ποιότητα», τονίζει χαρακτηριστικά.