Η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερους ταξιδιώτες με την εισαγωγή νέων τουριστικών θεωρήσεων, αναφέρει η εφημερίδα Al Watan και ο τουρισμός να γίνει ένας κερδοφόρος τομέας σε μια χώρα που παραδοσιακά βασιζόταν στο πετρέλαιο για “το ψωμί και το βούτυρο της”.

Ηδη, η Σαουδική Αραβία εκδίδει βίζες διάρκειας δύο εβδομάδων για όσους εργάζονται, ή επισκέπτονται μέλη της οικογένειας ή για να προσκυνήσουν, ενώ μία “ειδική visa” για τους τουρίστες θα ανοίξει τη χώρα στους ξένους επισκέπτες με έναν εντελώς νέο τρόπο, τονίζεται στο δημοσίευμα.

Η χώρα προσελκύει σήμερα μόλις 200.000 τουρίστες μη προσκυνητές το χρόνο και η κυβέρνηση ελπίζει να τους αυξήσει σε 1,5 εκατ. μέχρι το 2020.

Τα σχέδια είναι να δημιουργηθεί ένα τεράστιο θέρετρο στην ακτή της Σαουδικής Ερυθράς Θάλασσας, που καλύπτει 34.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα μεταξύ των πόλεων Umluf και Alwajh.

Θα περιλαμβάνει ξενοδοχεία, διαμερίσματα πολυτελείας, αεροπορικές, θαλάσσιες και χερσαίες μεταφορές και σύμφωνα με το Βασίλειο, θα δημιουργήσει 35.000 θέσεις εργασίας, συνεισφέροντας 3 δισεκατομμύρια λίρες στην οικονομία.

Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης αναμένεται μέχρι το 2022.

Προκειμένου να προσελκύσουν ξένους Δυτικούς ταξιδιώτες έχουν χαλαρώσει μερικούς από τους αυστηρούς νόμους της, όπως την απαγόρευση της κατανάλωσης οινοπνεύματος, ενώ από τον Ιούνιο του 2018 θα επιτρέπεται στις γυναίκες να οδηγούν και να εισέρχονται σε αθλητικά γήπεδα.

Ο πρίγκιπας Mohammed είπε ότι η χώρα του θα επιστρέψει “σε αυτό που ήμασταν πριν – μια χώρα με μέτριο Ισλάμ που είναι ανοικτή σε όλες τις θρησκείες, στην υδρόγειο. “