Για έκτη συνεχή χρονιά, το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου αεροδρομίου στον κόσμο στα ετήσια Skytrax World Airport Awards.

Ο αερολιμένας κέρδισε και πάλι το κορυφαίο βραβείο στα “Όσκαρ της αεροπορικής βιομηχανίας”, χάρη στον κήπο με τις πεταλούδες και την πισίνα στον τελευταίο όροφο.

“Για να ψηφιστεί το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου για έκτη συνεχή χρονιά, αποδεικνύεται και πάλι η δημοτικότητα του στους διεθνείς αεροπορικούς ταξιδιώτες”, δήλωσε ο Edward Plaisted, Διευθύνων Σύμβουλος της Skytrax.

Το αεροδρόμιο ξεχωρίζει για την καθαριότητα, την εξυπηρέτηση του προσωπικού, την εστιατόρια, τα καταστήματα, την ασφάλεια, την παράδοση αποσκευών, τις μετακινήσεις και τις ανέσεις αναψυχής.

Και οι υπεύθυνοι του αεροδορμίου δεν εφησυχάζουν. Το Changi θα συνεχίσει να βελτιώνεται και το επόμενο έτος, ανοίγει ένα νέο τετράγωνο γυάλινο και χαλύβδινο τερματικό που ονομάζεται Jewel Changi, με μονοπάτια πεζοπορίας, λαβύρινθους και τον μεγαλύτερο καταρράκτη στον κόσμο.

Στα ετήσια Skytrax World Airport Awards τα ασιατικά αεροδρόμια κυριάρχησαν στις λίστες σε σχέση με τα ευρωπαϊκά -ξεχώρισαν το Χίθρου σε Λονδίνο και το Φιομουτσίνο σε Ρώμη για το καλύτερο τερμιναλ και το πιο βελτιωμένο του κόσμου αντίστοιχα- ή αμερικανικά όπως το αεροδρόμιο Incheon της Σεούλ που βραβεύτηκε για “την καλύτερη υπηρεσία προσωπικού αεροδρομίου” και Haneda στο Τόκιο που κερδισε τον τίτλου του “πιο καθαρού αεροδρομίου”.