Η Βαλένθια παρευρέθηκε στη FITUR από ένα εξαιρετικά επιτυχημένο 2022, στο οποίο ο προορισμός γιόρτασε πολλές διακρίσεις και τίτλους όπως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Σχεδιασμού και ένα από τα 50 καλύτερα μέρη στον κόσμο του περιοδικού Time.

Η Βαλένθια φιλοξένησε επίσης το 36ο Goya Gala και το Michelin Spain & Portugal Gala. Η πατρίδα της Paella είχε επίσης μεγάλες ανακοινώσεις για τους παρευρισκόμενους, συμπεριλαμβανομένου του The Sorolla Year, του εορτασμού της 100ης επετείου από το θάνατο του Joaquin Sorolla.

Βαλένθια, Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού 2022

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της έκθεσης, η Βαλένθια πέρασε «επίσημα» τη σκυτάλη της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού στη Σεβίλλη. Έτσι, η αντιδήμαρχος της Βαλένθια, Σάντρα Γκόμεζ, συμμετείχε με τον δήμαρχο της Σεβίλλης σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο «Μετάβαση στον Έξυπνο Τουρισμό».

Το 2022 ήταν μια χρονιά για τον εορτασμό σημαντικών έργων και τη δημιουργία των θεμελίων του βιώσιμου τουρισμού που ασκείται σήμερα στη Βαλένθια, έναν προορισμό στην πρωτοπορία της τεχνολογίας, προσβάσιμο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες των πολιτών και των επισκεπτών της.