tameiakesΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εισαγωγέων και Κατασκευαστών Ταμειακών Συστημάτων, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γιώργο Σταθάκη, Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό την ενημέρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τις θέσεις και τις ανησυχίες του Συνδέσμου σχετικά με τα προβλήματα και τους κινδύνους που δημιουργούν στην αγορά, οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις για τις συναλλαγές, που ισχύουν από  1.1.2014.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΚΤ, Δημήτρης Κατράδης, εξέφρασε την ανησυχία της αγοράς για τις επιλογές του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες δημιουργούν ένα νοσηρό επιχειρηματικό περιβάλλον, ασυδοσίας και έξαρσης της φοροδιαφυγής.

Επισημαίνεται ότι ο ΣΕΚΤ αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία συντονισμού των επιχειρηματικών και επαγγελματικών φορέων της αγοράς, προκειμένου να συσταθεί επιτροπή επεξεργασίας προτάσεων για ένα σταθερό και απλοποιημένο φορολογικό πλαίσιο, που θα διευκολύνει την επιχειρηματικότητα και θα διασφαλίζει τα δημόσια έσοδα. Με αυτό τον τρόπο, οι φορείς ελπίζουν ότι το υπουργείο θα αποδεχθεί ένα εποικοδομητικό διάλογο, που δείχνει να αποφεύγει το τελευταίο διάστημα.