Καθώς οι χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, ανοίγουν σταδιακά το εμπόριο και τις βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών και του τουρισμού, η επαναφορά της ζωής στο φυσιολογικό παραμένει μείζον μέλημα. Το νέο φυσιολογικό απαιτεί από κάθε βιομηχανία να λάβει προληπτικά και προληπτικά μέτρα για την προστασία του προσωπικού και του πελάτη του από μολύνσεις.

Σε συνέχεια της σειράς διαδικτυακού σεμιναρίου Dekho Apna Desh, το Υπουργείο Τουρισμού παρουσίασε την τελευταία συνεδρία στη σειρά «Ξεκλείδωμα ταξιδιού & τουρισμού με ασφάλεια και υπευθυνότητα κατά τη διάρκεια του COVID». Η σειρά είναι μια προσπάθεια να αναδείξει την πλούσια ποικιλομορφία της Ινδίας.

Υπάρχει επίσης ανάγκη διάδοσης επιστημονικών πληροφοριών με απλό τρόπο και εξάλειψης μύθων και παραπληροφόρησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ίδρυμα Δημόσιας Υγείας της Ινδίας φέρνει και στοχεύει στην αύξηση της γνώσης και της ευαισθητοποίησης των συμμετεχόντων σχετικά με προληπτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το άνοιγμα των γραφείων / εργασιακού χώρου και τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ευημερίας του προσωπικού, της οικογένειας και των πελατών τους κατά τη διάρκεια του COVID.

Η συνεδρία ξεκίνησε με την εισαγωγή του COVID -19, το οποίο δημιούργησε πρωτοφανείς διαταραχές όχι μόνο στην υγειονομική περίθαλψη παγκοσμίως αλλά και στην ανάπτυξη της χώρας. Η νόσος σε μακροπρόθεσμη βάση δείχνει ότι θα αναδιαμορφώσει όλες τις πτυχές της ζωής και οι νέες φυσιολογικές προτεραιότητες θα είναι διαφορετικές.

Επιπλέον, η συνεδρία υπογράμμισε διάφορα γεγονότα, αριθμούς και μέτρα ασφαλείας για την πανδημία.

Αναφέρθηκε ότι το 80% των περιπτώσεων κορωνοϊόυ που είναι ασυμπτωματικό, οπότε το καλύτερο φάρμακο είναι η πρόληψη.

Οι παρουσιαστές πληροφόρησαν ότι η χρήση μάσκας μειώνει την εξάπλωση της λοίμωξης κατά 3% την ημέρα.

Επίσης, οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις χειρουργικές μάσκες N95 και 3 PLY και το κοινό μπορεί να χρησιμοποιήσει μια μάσκα υφασμάτων διπλού στρώματος που πρέπει να πλυθεί και να στεγνώσει σωστά.

Οι παρουσιαστές πληροφόρησαν επίσης ότι υπάρχουν διάφορες ποικιλίες απολυμαντικών χεριών στην αγορά για να επιλέξουν το κατάλληλο, μπορεί κανείς να ελέγξει την παρουσία του αλκοόλ που υπάρχει στο απολυμαντικό.

Η συνεδρία υπογράμμισε επίσης ορισμένους μύθους με βάση το COVID, όπως ότι το αλκοόλ σκοτώνει τον ιό.

Η συνεδρία υπογράμμισε επίσης τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε και τα πράγματα που πρέπει να κάνετε για το ταξίδι στο αεροδρόμιο, για την αρχή λεωφορείων και μεταφορών, για τις υπηρεσίες φιλοξενίας, για τη συσκευασία φαγητού, την προσωπική υγιεινή, για τα πρωτόκολλα καθαρισμού.

Επίσης, για την ψυχική υγεία, συνιστάται να συνδέεστε με ανθρώπους, να κάνετε γιόγκα και διαλογισμό και να αποφεύγετε τα ψεύτικα νέα. Εκτός αυτού, η συνεδρία εξήγησε ότι ο τουρισμός παίζει μεγάλο ρόλο στην οικονομία της χώρας, για θέσεις εργασίας καθώς και για την ανάπτυξη του έθνους.

Το διαδικτυακό σεμινάριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ως χώρα η Ινδία μάχεται καλά με τον COVID-19.

Έχοντας έναν τεράστιο πληθυσμό που πρέπει να φροντίσει η κυβέρνηση, κάθε πολίτης πρέπει να είναι πολύ υπεύθυνος και να συμμετάσχει στις προσπάθειες της κυβέρνησης ακολουθώντας τις οδηγίες, τα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης, αποφύγετε τον πανικό και μείνετε συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους γύρω τους.