Σεμινάριο  με τίτλο  «Εξερχόμενος Τουρισμός από την Κίνα (σχεδόν) όλα όσα θα θέλατε να μάθετε» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στο περίπτερο 13 στην αίθουσα PHILOXENIA από τις 12 το μεσημέρι.
Η δυναμική της ανάπτυξης του εξερχόμενου από την Κίνα τουρισμού είναι γνωστή και δεδομένη για τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα μέχρι σήμερα, για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν έχει καταφέρει να αποσπάσει το μερίδιο αγοράς που φαίνεται ότι δικαιούται βάσει των ερευνών δημοφιλίας της ανάμεσα στους Κινέζους ταξιδιώτες. Με δεδομένη επίσης, την ανάγκη του Ελληνικού Τουρισμού για άντληση πελατείας από όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, θεωρούμε ότι η αγορά της Κίνας πρέπει να τεθεί ως προτεραιότητα στο βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό ανάπτυξης του Ελληνικού Τουρισμού.
Η HELEXPO, έχοντας αντιληφθεί τη σημασία της κινεζικής αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό, αποφάσισε, κατά τη διάρκεια της φετινής PHILOXENIA, να διοργανώσει σεμινάριο με θέμα : «εξερχόμενος τουρισμός από την Κίνα: (σχεδόν) όλα θα θέλατε να μάθετε».
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου:
  • θα αναλυθούν τα βασικά ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των Κινέζων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό,
  • θα γίνει εισαγωγή στην ελάχιστη απαιτούμενη προετοιμασία των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, για να δεχθούν Κινέζους τουρίστες και τέλος,
  • θα γίνει αναφορά στις δυνατότητες εκπαίδευσης, πιστοποίησης και προβολής, πάντα στο πλαίσιο της προσπάθειας προσέλκυσης Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα.
Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι οι κκ. Γιώργος Δρακόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος tourism generis*, Ειδικός Σύμβουλος Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) και Ανέστης Αναστασίου, Senior trainer της ΑΑ & Partners (και οι δύο Certified Instructors του COTRI-Chinese Outbound Tourism Research Institute).