jatairways0702Την αναδιοργάνωση του εθνικού αερομεταφορέα της Σερβίας Jat Airways εξετάζει η αρμόδια ομάδα εργασίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο βοηθός υπουργός, αρμόδιος για θέματα αερομεταφορών, Μιλουτίν Πόποβιτς.

Η ομάδα εργασίας θα καταθέσει την πρότασή της για την επίλυση των προβλημάτων της Jat Airways στη σερβική κυβέρνηση, πρόσθεσε.

Στην επόμενη συνεδρίαση, που είναι προγραμματισμένη για τις 31 Ιανουαρίου, τα μέλη της ομάδας εργασίας θα εξετάσουν τα θέματα του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Jat για το 2013, του στόλου του αερομεταφορέα και των προτάσεων του υπουργείου Μεταφορών για την εταιρεία.

Η αναδιοργάνωση της Jat Airways στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της έναντι των αερομεταφορέων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και στη βελτίωση της θέσης της ως προς την προσέλκυση στρατηγικών επενδυτών, πρόσθεσε ο κ. Πόποβιτς.

Ο ίδιος διέψευσε πληροφορίες που μεταδόθηκαν από μέσα μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση πρόκειται να μετατρέψει τη Jat σε αερομεταφορέα χαμηλού κόστους.

Το 2008 έγινε η προσπάθεια πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου της Jat Airways (51%) με τιμή κτήσης 51 εκατομμύρια ευρώ, όμως δεν υπήρξε καμία προσφορά.

kerdos