sete2703Τη βεβαιότητα ότι εφόσον η χώρα παραμείνει σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας, το 2014 θα επιτευχθεί νέο ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό εξέφρασε ο πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης σε συνάντησή του με δημοσιογράφους.

Επισήμως, σύμφωνα με τον κ. Ανδρεαδη, ο ΣΕΤΕ θέτει το στόχο των 18 εκατ. διεθνών αφίξεων και των 13 δισ. Ευρώ εσόδων για το 2014. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ επισήμανε ότι απαιτείται ένα σταθερό και ελκυστικό φορολογικό πλαίσιο, δηλώνοντας ότι η διατήρηση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά και η πρόσφατη πρόταση του ΙΟΒΕ για flat tax 20%, θα αποτελούσε ένα μεγάλο άλμα.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά τη βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων, ο κ. Ανδρεάδης δήλωσε ότι ο ΣΕΤΕ βρίσκεται σε συζητήσεις με το σύνολο του τραπεζικού κλάδου και την ΤτΕ για να βρεθεί ο κοινός τόπος, αλλά και τρόπος επανεκκίνησης της απαραίτητης χρηματοδότησς στις βιώσιμες και υγιείς τουριστικές επιχειρήσεις.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ διαβεβαίωσε ότι ο ελληνικός τουρισμός θα είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες στο σχεδιασμό του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ.

Σχετικά με το voucher τουρισμού, ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι αυτό έχει ενεργοποιηθεί από 4.500 ωφελουμένους, ενώ μέχρι το τέλος του προγράμματος (Οκτώβριος 2014), οι 10.000 θέσεις θα έχουν καλυφτεί.

Τέλος, όπως δήλωσε ο κ. Ανδρεάδης, η Marketing Greece, που θα αποτεέσει θεμέλιο λίγο για την περαιτέρω ανάπτυξη του ΣΕΤΕ σε είπεδο εμπορικής στρατηγικής και προώθησης, μέσα στους επόμενους δυο μήνες θα έχει βγάλει στον αέρα το portal discovergreece.com. Το Portal θα είναι διαθέσιμο σε 5 γλώσσες, ενώ θα παρουσιάζει (για αρχή) περισσότερα από 100 προϊόντα και όλους τους βασικούς ελληνικούς προορισμούς. Επιπλέον, το Ινστιτούτο ΣΕΤΕ έχει ήδη αποκτήσει τα πρώτα διοικητικά του στελέχη. Καθήκοντα Επιστημονικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο κ. Άρης Ίκκος και μέσα στον Ιανουάριο θα ολοκληρωθεί η δημιουργία της επιστημονικής του ομάδας. Το ΙΝΣΕΤΕ θα είναι η θεμέλιος λίθος για την περαιτέρω ανάπτυξη του ΣΕΤΕ σε επίπεδο επιχειρηματολογίας, διαπραγμάτευσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού.