Ο 25χρονος Μυκονιάτης σεφ Αντώνης Δημοβασίλης που ξεχώρισε με το πιάτο του “Αρχέγονον” (σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακαβιάς) στον τελικό της Σύρου και θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον διαγωνισμό European Young Chef Award 2018 στις 25-26 Νοεμβρίου, στο Γκόλγουεϊ στην Ιρλανδία.

Το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο των νέων σεφ αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την “Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019”, που διεκδίκησε και πέτυχε τη διεξαγωγή του διαγωνισμού του χρόνου στο Νότιο Αιγαίο.

Οι φετινές συμμετοχές των νεαρών σεφ ξεπέρασαν, σε όλα τα επίπεδα, κάθε προσδοκία, αφού ο πήχης ανεβαίνει ψηλά και τα ντόπια προϊόντα των νησιών μας θα ταξιδέψουν για ακόμη μία φορά στο εξωτερικό για να «μαγέψουν» με τη γεύση και την ποιότητά τους τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.

Στην τελική φάση του διαγωνισμού για το Νότιο Αιγαίο, συμμετείχαν ως φιναλίστ οι νικητές από τους προκριματικούς διαγωνισμούς που είχαν προηγηθεί σε τέσσερα νησιά της Περιφέρειας, οι Βασίλης Αδαμίδης από τη Ρόδο, Ηλίας Φλάσκος από την Κω, Χρήστος Παπαθανασίου από τη Νάξο και Αντώνης Δημοβασίλης από τη Μύκονο.

Τα πιάτα του τελικού με τη σειρά που παρουσιάστηκαν ήταν:

  • Βασίλης Αδαμίδης – Ρόδος: Γιαπράκι με κολοχτύπα
  • Χρήστος Παπαθανασίου – Νάξος: Μπαρμπούνι σοτέ με σπαγκέτι λαχανικών και σάλτσα saffron
  • Αντώνης Δημοβασίλης – Μύκονος: Σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακαβιάς
  • Ηλίας Φλάσκος  – Κως: Μπακαλιάρος σκορδαλιά