Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι γαμήλιοι προορισμοί διακοπών, καθώς το 79% των Αμερικανών σχεδιάζει να παρευρεθεί σε ένα γάμο στις ΗΠΑ για τους επόμενους 12 μήνες. Αυτό αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα της Priceline για τα γαμήλια ταξίδια.

Η έκθεση στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 Αμερικανοί στις αρχές Απριλίου, διαπίστωσε ότι το 57% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να παρευρεθεί σε περισσότερους γάμους φέτος από ό,τι συνήθως. Ο κύριος λόγος είναι διότι έχασαν πολλούς γάμους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ομοίως, το 60% είπε ότι έχει προσκληθεί σε ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις γάμου από ό,τι συνήθως φέτος, λόγω καθυστερήσεων και επαναπρογραμματισμών που σχετίζονται με τον Covid.

Όμως, ενώ οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι πρόθυμοι να παρευρεθούν σε γαμήλιους προορισμούς ο Covid παραμένει λόγος ανησυχίας.

Η Priceline αναφέρει ότι το 64% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τα επίπεδα Covid στον προορισμό θα επηρεάσουν την απόφασή τους να ταξιδέψουν για γάμο ή εκδήλωση γάμου.

Η έκθεση της Priceline έρχεται καθώς η βιομηχανία των γαμήλιων προορισμών καταγράφει άνθηση της εποχής της πανδημίας, με τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια, καθώς και τους καλεσμένους τους, να θέλουν να ξοδέψουν περισσότερα σε ταξίδια και εκδηλώσεις που σχετίζονται με γάμους.

Υπολογίζεται ότι το μέσο κόστος για να παρευρεθεί κανείς σε έναν γάμο που απαιτεί ταξίδι είναι 2.700 $.