Ανοδική πορεία αναμένεται να καταγράψει η παγκόσμια διαδικτυακή αγορά ενοικίασης καταλυμάτων διακοπών φτάνοντας το 2032 τα 4.640,2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, με μέση ετήσια αύξηση 12,1%. Αυτό αποκάλυψε πρόσφατη έκθεση που δημοσίευσε η εταιρεία FMI.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Millennials ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε ταξίδια, διακοπές και καταλύματα, οδηγώντας την ανάπτυξη της ταξιδιωτικής αγοράς.

Υπολογίζεται ότι 200.000 εκατ. παγκόσμιοι τουρίστες είναι millennials, οι οποίοι ξοδεύουν περίπου 180 δις. δολάρια κάθε χρόνο για ταξίδια.

Τα ενοικιαζόμενα καταλύματα για διακοπές είναι πιο οικονομικά από τα ξενοδοχεία με παρόμοιες ανέσεις, γεγονός που είναι ένας από τους παράγοντες που ωθούν το ενδιαφέρον των πελατών για αυτά.

Παράλληλα, έρευνα TurnKey Vacation Rentals 2019 διαπίστωσε ότι το 64% των ταξιδιωτών προτίμησε να μείνει σε ενοικιαζόμενα σπίτια διακοπών παρά σε ξενοδοχεία.

Τέλος, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Airbnb, υπάρχουν επί του παρόντος 2,9 εκατομμύρια οικοδεσπότες στην πλατφόρμα της και περισσότεροι από 14.000 νέοι οικοδεσπότες εγγράφονται κάθε μήνα.