Οι περισσότεροι επαγγελματίες ταξιδιώτες στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης θα ήθελαν να δουν περισσότερα κίνητρα για την ενθάρρυνση των πολυτροπικών ταξιδίων, σύμφωνα με νέα έρευνα της Enterprise Rent-A-Car.

Η έρευνα διεξήχθη σε 4.000 εταιρικούς ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία.

Περισσότεροι από το 53% όσων οδηγούν για επαγγελματικούς λόγους θα ήθελαν να δουν τους οργανισμούς τους να τους διευκολύνουν στη χρήση ενός συνδυασμού υπηρεσιών μεταφοράς τα ταξίδια τους.

Το 88% πιστεύει ότι οι ίδιοι ή ο εργοδότης τους θα πρέπει να έχουν κίνητρα να κάνουν ταξίδια πολλαπλών μέσων μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων ή άλλων παρόμοιων ανταμοιβών.

Η μελέτη της Enterprise έδειξε επίσης ότι περίπου οι μισές εταιρείες (56%) δεν ενθαρρύνουν επί του παρόντος τα πολυτροπικά ταξίδια, τα οποία θεωρούνται ως ένας από τους καλύτερους τρόπους για τη βελτίωση της βιωσιμότητας και τη μείωση των εκπομπών από τα εταιρικά ταξίδια.

Οι ερωτηθέντες ήταν επίσης πιο πιθανό να κάνουν τα δικά τους πολυτροπικά ταξίδια αναψυχής (34%) παρά όταν ταξίδευαν για επαγγελματικούς λόγους (21%), όταν υπήρχε μεγαλύτερη εξάρτηση από τους υπαλλήλους που χρησιμοποιούσαν ιδιωτικά αυτοκίνητα για επαγγελματικά ταξίδια (55 τοις εκατό όλων των ταξιδιών).

Γιατί προτιμούν τα πολυτροπικά ταξίδια

Οι κύριοι λόγοι για τους ταξιδιώτες που χρησιμοποιούσαν ένα μείγμα υπηρεσιών μεταφοράς ήταν επειδή ήταν :

  • Λιγότερο ακριβά (31%).
  • Πιο γρήγορα (27%).
  • Πιο φιλικά προς το περιβάλλον (21%).

Ποιες ηλικίες προτιμούν τα πολυτροπικά ταξίδια

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι λεγόμενοι εργαζόμενοι της Generation Z γενιάς (αυτοί που γεννήθηκαν μεταξύ 1996 και 2015) ήταν οι πιο ενθουσιώδεις για τα πολυτροπικά ταξίδια, με ποσοστό 88%. Αυτό το ποσοστό μειώθηκε σε μόλις 61% για τη γενιά Baby Boomer.