Έντονη ανάγκη να αποδράσουν από την καθημερινότητα του γραφείου το 2019 συγκριτικά με πέρυσι κατέδειξε η τελευταία  έρευνα αποδράσεων Σαββατοκύριακου με τη βασικότερη αιτία να είναι το άγχος.

Οι ερωτηθέντες ισχυρίστηκαν ότι είναι πιο αγχώδεις τώρα από ότι πέρυσι, και όλη αυτή η πίεση τους κάνει να θέλουν να ξεφύγουν περισσότερο τα Σαββατοκύριακα.
Τρεις στους τέσσερις λένε ότι όχι μόνο σκοπεύουν να ξεφύγουν το 2019, αλλά ελπίζουν ότι θα κάνουν πέντε ταξίδια.

Η απόδραση τους δεν σημαίνει απαραίτητα ένα μακρινό ταξίδι καθώς το 85% συμφωνούν ότι ο προγραμματισμός ενός σύντομου ταξιδιού είναι λιγότερο αγχωτικός από το σχεδιασμό ενός μεγάλου ταξιδιού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 55% των ταξιδιωτών σκοπεύει να παραμείνει σε απόσταση 200 μιλίων από το σπίτι.
Και μάλιστα το κάνουν ακόμα πιο απλό καθώς η δεύτερη πιο συνηθισμένη εκδρομή στο Σαββατοκύριακο θα είναι ένα ταξίδι στο σπίτι ενός μέλους της οικογένειας ή ενός φίλου.
Ενώ οι εκδρομές τους μπορεί να είναι μικρότερες, οι ταξιδιώτες αποκομίζουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους μακριά, αγκαλιάζοντας νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες σε εξωτερικούς χώρους.

  • Το 58% πιστεύει ότι η πραγματοποίηση μιας νέας εμπειρίας ή και μιας δραστηριότητας που δεν έχουν κάνει ποτέ πριν είναι αυτό που κάνει μια απόδραση το Σαββατοκύριακο μια πραγματική διαφυγή.
  • Το 48% των ατόμων που εγκαταλείπουν το Σαββατοκύριακο την εστία τους προγραμματίζουν να εξερευνήσουν υπαίθριους προορισμούς, ενώ μόνο το 16% θα ταξιδέψει σε μια μεγάλη πόλη, από 24% με πέρυσι.

Όσοι έκαναν μια απόδραση το 2018 και σχεδιάζουν να το ξανακάνουν και φέτος, είτε θα ξοδέψουν τα ίδια (58%) ή περισσότερα (33%) στα ταξίδια τους.