Σύνταξη tourismtoday.gr

Μετά από τον Ιανουάριο που έσπασε ρεκόρ σε κρατήσεις για ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο η Travel Counsellors, ανακοίνωσε ότι έχει σπάσει τα ρεκόρ για τον Φεβρουάριο.

Καταγράφει την καλύτερη απόδοση της ποτέ σε Φεβρουάριο. Εφτασε 86,3 εκατομμύρια λίρες σε παγκόσμιες πωλήσεις και 67,9 εκατομμύρια λίρες σε πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυξημένες κατά 22% από έτος σε έτος.

Οι επιχειρήσεις αναψυχής της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο (50,6 εκατομμύρια λίρες) και οι εταιρικές (17,3 εκατομμύρια λίρες) αποδίδουν 72% και 56% καλύτερα από τα επίπεδα πριν από την πανδημία, αντίστοιχα.

Λαμβάνοντας τα συνολικά στοιχεία πωλήσεων για το έτος μέχρι σήμερα (από τον Νοέμβριο του 2022) ανέρχονται σε περίπου 323,6 εκατομμύρια λίρες.

  • Μόνο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, οι παγκόσμιες πωλήσεις διακοπών έφθασαν τα 200 εκατ. λίρες.
  • Ο αριθμός των ταξιδιωτών έχει αυξηθεί 43% φέτος μέχρι σήμερα, σε σύγκριση με πέρυσι και 21% υψηλότερα από το 2019.

Οι κρατήσεις που αποδίδουν καλύτερα από τα επίπεδα πριν από την πανδημία αντίστοιχα, δείχνουν ότι οι Βρετανοί δεν εγκαταλείπουν τα ταξίδια τους το 2023.

Ενώ το καλοκαίρι παραμένει η κύρια περίοδος αναχώρησης, η Travel Counselors ανέφερε μια στροφή προς τον Χειμώνα 23/24. Έχει απόδοση +90% μπροστά από το ίδιο σημείο το 2019, αντιπροσωπεύοντας την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις κρατήσεις περαιτέρω.

Η Νοτιοανατολική Ασία αποδεικνύεται επίσης δημοφιλής προορισμός, με τα ταξίδια λίστας  και τα ομαδικά οικογενειακά πολλών γενεών να εξακολουθούν να αποτελούν υψηλή προτεραιότητα.