Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι τιμές για οργανωμένες οικογενειακές διακοπές θα αυξηθούν μόνο περίπου 3% την επόμενη χρονιά σε σχέση με φέτος.
Αυτό εκτιμά η ανάλυση για κρατήσεις early bird του Holidaycheck για το 2024. Αντίθετα, το άλμα τιμών από το 2022 στο 2023 ήταν 11%.

«Μια αύξηση μεταξύ 5 και 8% αντιστοιχεί σε μια απολύτως φυσιολογική αύξηση των τιμών τα τελευταία τρία χρόνια, εξηγεί ο Christoph Heinzmann, ταξιδιωτικός ειδικός στο Holidaycheck. Αυτό σημαίνει ότι το τρέχον επίπεδο τιμών είναι πραγματικά θετικό».

Σύμφωνα με το Holidaycheck, οι τουριστικοί πράκτορες λανσάρουν καθημερινά νέες προσφορές early bird τόσο για τις διακοπές του Πάσχα όσο και για τις καλοκαιρινές.

Συνήθως προσφέρουν κλιμακωτές μειωμένες τιμές και οι τουρίστες που κάνουν κράτηση ιδιαίτερα νωρίς λαμβάνουν υψηλότερες εκπτώσεις.
Ως εκ τούτου, μια αύξηση της τιμής αναμένεται μόνο μετά το τέλος της early birds από τα μέσα Μαρτίου 2024.

Οι top προορισμοί για early bird κρατήσεις

Τον Οκτώβριο του 2023, καταγράφηκαν κατά μέσο όρο 24% περισσότερες έγκαιρες κρατήσεις σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Οι προορισμοί Φουερτεβεντούρα, Μαγιόρκα και Τουρκική Ριβιέρα επωφελούνται ιδιαίτερα από την τάση early bird.
Η Μαγιόρκα κατέγραψε ήδη αύξηση στις πρόωρες κρατήσεις περίπου 40% στα μέσα Νοεμβρίου.

Έγκαιρη κράτηση σημαίνει χαμηλότερες τιμές, αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για τους παραθεριστές να προγραμματίσουν πολύ νωρίς τις διακοπές.

«Οι ταξιδιώτες δεν κάνουν κράτηση μόνο λόγω των εκπτώσεων, αλλά και επειδή τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία, κατηγορίες δωματίων και συνδέσεις πτήσεων συνήθως εξαφανίζονται γρήγορα», λέει ο Christoph Heinzmann.