Θετικά μεγέθη παρουσίασαν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο Λιχτενστάιν κατά τη χειμερινή περίοδο. Ειδικότερα, τα στοιχεία για το χειμώνα 2016/17 παρουσιάζουν ανοδική τάση, με αύξηση των διανυκτερεύσεων.

Η βιομηχανία τουρισμού κατέγραψε 55.372 διανυκτερεύσεις, σημειώνοντας αύξηση 11,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, όπως αναφέρθηκε από τις στατιστικές τουρισμού του Λιχτενστάιν.

Ωστόσο, οι εξελίξεις στα ξενοδοχεία στις Άλπεις και στην κοιλάδα του Ρήνου διέφεραν. Ενώ για τον τελευταίο προορισμό τα ξενοδοχεία σημείωσαν αύξηση κατά 17,4%, τα καταλύματα στα βουνά σημείωσαν άνοδο μόλις 3,6%.

Παράλληλα, ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε ακόμη περισσότερο. Τα ξενοδοχεία κατέγραψαν 27.094 αφίξεις, ήτοι κατά 18,3% περισσότερα από πέρυσι.

Ένα σημαντικό μέρος της τουριστικής ανάπτυξης του Λιχτενστάιν είναι πιθανό να οφείλεται στην αύξηση της χωρητικότητας των κρεβατιών. Το Πριγκιπάτο είχε πάνω από 1330 κρεβάτια ξενοδοχείων τον περασμένο χειμώνα. Αυτό είναι κατά 17,6% περισσότερο από το προηγούμενο έτος. Το χειμώνα, το 36,8% των ξενοδοχείων ήταν ανοιχτά, δηλαδή ποσοστό 2,6% περισσότερο από το προηγούμενο έτος. Δεδομένου ότι ο αριθμός των κλινών αυξήθηκε περισσότερο από τον αριθμό των διανυκτερεύσεων, η μέση πληρότητα στις κλίνες μειώθηκε από 24,2% σε 23,2%.

Τέλος, η μέση διάρκεια παραμονής μειώθηκε επίσης, από 2,2 διανυκτερεύσεις σε 2. Το 39% περίπου των αφίξεων ήταν από την Ελβετία, η οποία εξακολουθεί να είναι η πιο σημαντική αγορά πηγών για τον τουρισμό του Λιχτενστάιν. Το 25% των αφίξεων ήταν από τη Γερμανία, ενώ το 5% από την Αυστρία.