Σύνταξη: tourismtoday.gr

Σε 4,7 δις ευρώ αυξήθηκαν τα έσοδα της Booking Holdings το τρίτο τρίμηνο του 2021. Ποσό, ελαφρώς χαμηλότερο από την ίδια περίοδο του 2019.

Όπως ανέφερε η εταιρεία αυτό οφείλεται λόγω των λιγότερο αυστηρών περιορισμών και της αύξησης του αριθμού των ατόμων που πραγματοποίησαν ταξίδια τους τελευταίους μήνες.

Από την άλλη πλευρά, σε σύγκριση με πέρυσι, οι φετινές ακαθάριστες ταξιδιωτικές κρατήσεις της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο έχουν αυξηθεί κατά 77%.

Όσον αφορά στα καθαρά έσοδα το τρίτο τρίμηνο του 2021, ήταν 666 εκατ. ευρώ. Αυτά αντιπροσωπεύουν μείωση 4% από το τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Αύξηση 44% στις διανυκτερεύσεις

Καθώς πολλές ευρωπαϊκές χώρες κατέγραφαν χαμηλότερα ποσοστά μόλυνσης  COVID-19 και άνοιγαν για ταξιδιώτες, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων αυξήθηκε.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Booking Holdings, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021, κρατήθηκαν 183 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις δωματίων.

Τα στοιχεία αυτά αντιπροσωπεύουν αύξηση 44% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ωστόσο, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019, τα νούμερα εξακολουθούν να παραμένουν χαμηλότερα καθώς, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021, κρατήθηκαν 223 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις δωματίων.

Την άνοδο οδηγούν τα καλύτερα αποτελέσματα στην Ευρώπη

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε άλλο ένα τέταρτο διαδοχικής βελτίωσης στις διανυκτερεύσεις, που οφείλεται κυρίως στα καλύτερα αποτελέσματα στην Ευρώπη, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Booking Holdings, Glenn Fogel.

Τα έσοδα στο εποχικά ισχυρότερο τρίτο τρίμηνο ήταν 4,7 δις δολάρια. Υπερδιπλάσιο από το ποσό των εσόδων που αναγνωρίσαμε το δεύτερο τρίμηνο του 2021».