Τα ταξίδια πολλών γενεών φαίνεται πως προτιμούν οι Βρετανοί. Αυτό αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα της Virgin Holidays σε περίπου 1.000 γονείς και 1.000 παππούδες και γιαγιάδες.

Ειδικότερα, 7 στις 10 οικογένειες Βρετανών επιλέγουν τα ταξίδια πολλών γενεών σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας. Μάλιστα το 52% των συμμετεχόντων έχουν επιλέξει προορισμούς με ηλιοφάνεια για να πάνε με τους συγγενείς τους.

Οι παππούδες και γιαγιάδες είναι εκείνοι που ωφελούνται περισσότερο από αυτού του είδους διακοπές. Ένας στους τέσσερις να παραδέχονται ότι απολάμβαναν το διάλειμμα πολύ περισσότερο από ό, τι θα είχαν κάνει αν πήγαιναν σόλο.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το κύριο όφελος από τη λήψη διακοπών μεταξύ των γενεών είναι το «δέσιμο» που όλοι απολαμβάνουν.

Επίσης το ένα τρίτο των γονέων, επιλέγει τέτοιου είδους διακοπές προκειμένου να έχουν βοήθεια με τα παιδιά.

Από οικονομικής άποψη τα ταξίδια πολλών γενεών συμφέρουν γιατί μοιράζονται τα έξοδα.

Ωστόσο η μεγαλύτερη πρόκληση στα ταξίδια πολλών γενεών είναι να βρεθούν δραστηριότητες που όλοι, νέοι και ηλικιωμένοι, θα απολαμβάνουν.

Που επιλέγουν να πάνε

Τα δύο τρίτα πιστεύουν ότι οι διακοπές στην παραλία είναι ο καλύτερος τρόπος να κρατηθούν όλοι ευχαριστημένοι. Παράλληλα το 28% δήλωσαν ότι θα κάνουν κράτηση σε ένα περίφημο ορόσημο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Μόλις φτάσουν, οι μισοί θα ήθελαν να μείνουν σε μια βίλα, ώστε όλη η οικογένεια να έχει αρκετό χώρο. Λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο θα εγκατασταθεί σε ένα ξενοδοχείο.