H ζήτηση για τους κορυφαίους προορισμούς σκι της Ευρώπης ξεπερνά τα επίπεδα πριν από την πανδημία, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Ski Solutions.

Ειδικότερα, παρά τις πρόσφατες οικονομικές δυσκολίες, τα έσοδα από κρατήσεις είναι 23% υψηλότερα σε σύγκριση με το 2019 με τιμές 15% υψηλότερες από ό,τι πριν από την πανδημία.

Παράλληλα, δεν έχει σημειωθεί «καμία πτώση στη ζήτηση για βασικά πακέτα premium τεσσάρων και πέντε αστέρων ή καμία τάση προς προορισμούς χαμηλότερης ποιότητας».

Τα θέρετρα των Άλπεων, όπως το Val d’ Isère, το Val Thorens και το Verbier, συνεχίζουν να παρουσιάζουν «πιο εξέχουσα θέση», ανέφερε η Ski Solutions.

Η εταιρεία αεροπορικών αναλύσεων Cirium παρουσίασε επίσης μια θετική εικόνα, με τις αναχωρήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο αυτόν τον μήνα να αναμένεται να φτάσουν το 83% των επιπέδων του Δεκεμβρίου 2019.

Οι πτήσεις από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου προς προορισμούς σκι είναι 35% αυξημένες σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2021, με περισσότερες από 65.000 προγραμματισμένες αναχωρήσεις κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα.

Η Cirium προέβλεψε ότι οι πτήσεις προς τα πιο δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης ήταν προγραμματισμένο να ξεπεράσουν τα προ της πανδημίας επίπεδα αυτόν τον μήνα.

Οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ελβετία προβλέπεται να φτάσουν το 94% των επιπέδων του 2019, με τη Γενεύη να έχει 4,1% περισσότερες πτήσεις από τον Δεκέμβριο του 2019.

Και οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Αυστρία έχουν προγραμματιστεί να φτάσουν το 91% των επιπέδων του Δεκεμβρίου 2019, με τα χιονοδρομικά κέντρα του Ίνσμπρουκ και του Σάλτσμπουργκ να έχουν 24% περισσότερες πτήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο από ό,τι πριν από την πανδημία.

Ωστόσο, οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Γαλλία έφτασαν μόνο το 74% των επιπέδων του 2019 και η βόρεια Ιταλία παρουσίασε επίσης ανάπτυξη, με τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς Τορίνο και Βερόνα να αυξάνονται κατά 12% και 5% αντίστοιχα.