Μισά σχεδόν από τα επαγγελματικά ταξίδια αντιμετωπίζονται από τους ταξιδιώτες περισσότερο ως αναψυχή ή bleisure από ό,τι ως εργασία σύμφωνα με νέα μελέτη από το OnePoll.com.

Συγκεκριμένα, αυτό συμβαίνει για εννέα στους δέκα εργαζόμενους που έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με τις δουλειές τους. Μάλιστα έξι στους δέκα δράττονται της ευκαιρίας για να επεκτείνουν τους ταξιδιωτικούς ορίζοντές τους. Επίσης, οι περισσότεροι ταξιδεύουν οκτώ φορές το χρόνο για επαγγελματικά ταξίδια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης οι ταξιδιώτες επιλέγουν τρεις ή περισσότερες διανυκτερεύσεις, γεγονός που τους επιτρέπει να ξεκουραστούν και να διασκεδάσουν στον προορισμό στον οποίο ήδη βρίσκονται.

Ταυτόχρονα, έξι στους δέκα θεωρούν τα επαγγελματικά διεθνή ταξίδια περισσότερο ως ένα ευχάριστο διάλειμμα αναψυχής παρά ως εργασία, με τους μισούς να προσκαλούν σε αυτό τις οικογένειές τους, τους φίλους ή και τους δύο.

Ακόμα, το 54% των επαγγελματιών ταξιδιωτών θα επεκτείνουν το χρόνο διαμονής τους προσθέτοντας ημέρες από την ετήσια άδειά τους προκειμένου να εκμεταλλευτούν πλήρως το ταξίδι.