Το Ομάν διαθέτει τον υψηλότερο ρυθμό διείσδυσης ταξιδιωτικών κρατήσεων μέσω κινητών συσκευών, με το 35% όλων των συναλλαγών να έχουν πραγματοποιηθεί από κινητές συσκευές.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκε αύξηση 168% στις συναλλαγές μέσω κινητού τηλεφώνου στον ταξιδιωτικό τομέα των χωρών του Κόλπου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, σύμφωνα με νέα έκθεση της κινητής και διαδικτυακής ταξιδιωτικής εταιρείας Cleartrip.

Ταυτόχρονα, η Σαουδική Αραβία σημείωσε αύξηση 218% στις συναλλαγές μέσω κινητού τηλεφώνου, που αντιστοιχεί στο 29% όλων των κρατήσεων. Στα ΗΑΕ, οι συναλλαγές κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκαν κατά 66%, αντιπροσωπεύοντας το 27% όλων των κρατήσεων.

Από τις περιφερειακές πόλεις που περιλαμβάνονται στην έκθεση, το Kuwait έχει το υψηλότερο ποσοστό κατοχής κινητής τηλεφωνίας, ενώ το 78% των χρηστών έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες της Cleartrip μέσω των κινητών τους συσκευών, έναντι 56% στο Ριάντ και 53% στο Ντουμπάι.

Σε γενικές γραμμές, οι κρατήσεις για αεροπορικά ταξίδια αυξήθηκαν το α ‘εξάμηνο του 2018, με το Κουβέιτ να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά με άνοδο 13%, ενώ τα ΗΑΕ, η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν και το Ομάν σημείωσαν ανάπτυξη μεταξύ 2 και 3% χρονική περίοδο πέρυσι.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για ταξιδιώτες των χωρών του Κόλπου, σύμφωνα με το Cleartrip, περιλάμβαναν το Λος Άντζελες, την Καμπούλ και τη Γενεύη, ακολουθούμενη από την Τιφλίδα, τη Νέα Υόρκη και το Μπακού.