Άνοδο πάνω από 150% στις πτήσεις με ελικόπτερο κατέγραε ο παγκόσμιος αερομεταφορές Air Charter Servcie, το καλοκαίρι του 2021 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Tα ελικόπτερα είναι μια καλή επιλογή για πτήσεις από και προς ιδιωτικές κατοικίες. Τα ήσυχα ελικοδρόμια σημαίνουν επίσης περιορισμένη ανθρώπινη επαφή. Λόγω του μικρού μεγέθους της καμπίνας, είναι σαν να ταξιδεύει κανείς με αυτοκίνητο.

Όλο το πλήρωμα και τους επιβάτες φορούν μάσκες και να καθαρίζουν τακτικά πριν και μετά την πτήση. Αυτό αναφέρει ο διευθυντής της εταιρείας Andy Christie.

«Η αύξηση που βιώσαμε αυτό το καλοκαίρι οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι ταξίδεψαν λιγότερο το προηγούμενο έτος και είχαν πιθανώς περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα. Αυτό τους επέτρεψε την επιλογή προσθήκης ναύλου ελικοπτέρου ή μεταφοράς στα σχέδιά τους».

Τα ταξίδια με ελικόπτερο απευθύνονται σε διαφορετικές αγορές. Πολλοί το χρησιμοποιούν για επαγγελματικούς λόγους, ταξιδεύοντας από το αεροδρόμιο σε μια συνάντηση. Άλλοιτο χρησιμοποιούν για αναψυχή, όπως το ταξίδι σε εξοχικές κατοικίες. Αυτό που είναι συνεπές μεταξύ των δύο προσεγγίσεων είναι η ανάγκη για απρόσκοπτη, αξιόπιστη υπηρεσία κάθε φορά.