Στη δημιουργία ενός ισχυρού γαστρονομικού brand name στοχεύει το Ζαγόρι. Στο πλαίσιο αυτό η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου (ΕΤΕΖ) με τους ντόπιους παραγωγούς και με την υποστήριξη του Δήμου Ζαγορίου προσκάλεσε τον κ. Γιώργο Πίττα. Πρόκειται για ξενοδόχο, συγγραφέα και ιδρυτή της ιστοσελίδας Greek Gastronomy Guide.

Στόχος είναι η αξιοποίηση, ανάδειξη και ένταξη της ιδιαίτερης γαστρονομίας του Ζαγορίου στο τουριστικό προϊόν της περιοχής,

Πιο αναλυτικά, ο κ. Πίττας παρουσίασε το πρόγραμμα, «Γαστρονομικές Κοινότητες-Προορισμός Ζαγοροχώρια». Ταυτόχρονα, επισήμανε τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να παίξουν, ώστε ο γαστρονομικός πλούτος της περιοχής να αξιοποιηθεί με συλλογικότητα και συνεργασία των επαγγελματιών του κλάδου προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Η εκδήλωση-σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Δημαρχείο Ζαγορίου. Απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η λειτουργία Γαστρονομικής Κοινότητας για την δημιουργία ενός ισχυρού γαστρονομικού brand name Ζαγορίου. Αυτό θα βασιστεί στις γαστρονομικές ιδιαιτερότητες της περιοχής και θα βοηθήσει τον τόπο συνολικά και την κάθε επιχείρηση ξεχωριστά.

Παράλληλα, θα φέρει κοντά τους παραγωγούς με τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, ξενώνων και καταστημάτων εστίασης. Με τον τρόπο αυτό τα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή θα αποτελέσουν τη βάση για το μενού που προσφέρεται στον επισκέπτη της περιοχής και ταυτόχρονα να στηριχθεί και η γαστρονομική ανάπτυξη του τόπου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες παραγωγοί από το Ζαγόρι, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, ξενώνων, καταστημάτων εστίασης, το Δ.Σ. της ΕΤΕΖ με επικεφαλής την πρόεδρο Ελένη Παγκρατίου.