Αφού λάβει το δάνειο γεφύρωσης 380 εκατ. ευρώ, η Condor θα ξεκινήσει το κυνήγι προς αναζήτηση για έναν νέο ιδιοκτήτη.
“Αναζητούμε έναν νέο επενδυτή και δεν καιγόμαστε για την πώληση άμεσα, λέει χαρακτηριστικά ο CEO της Condor Ralf Teckentrup. Ήδη, υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον”.

Στην Condor, είναι σαφές ότι η τρέχουσα ανεξαρτησία λόγω της λύσης από το δίκτυο Thomas Cook και το άνοιγμα της διαδικασίας θωράκισης δεν αποτελεί μόνιμη λύση.

“Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία βιασύνη, τονίζει ο Ralf Teckentrup. Τις επόμενες εβδομάδες ξεκινάμε συζητήσεις και επαφές”.

Ο επικεφαλής της Condor είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος ως προς την πώληση. Όπως αποκάλυψε τις τελευταίες ημέρες, διάφορα ενδιαφερόμενα μέρη τον έχουν ήδη προσεγγίσει.
Ήδη την άνοιξη, όταν είχε γίνει η πρώτη ανακοίνωση της Thomas Cook σχετικά με την πώληση των αεροπορικών εταιρειών του ομίλου, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της η Condor, έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον.

Σε καθεστώς αφερεγγυότητας η Thomas Cook Αυστρίας και Ελβετίας

Αίτηση για εκκίνηση διαδικασιών αφερεγγυότητας έκανε σήμερα 25 Σεπτεμβρίου η Thomas Cook Αυστρίας. Στην ίδια κίνηση προχώρησε και η Ελβετική Thomas Cook International AG
Η δραστηριότητά της Thomas Αυστρίας έχει διακοπεί καθώς και όλες οι πωλήσεις ταξιδίων του χαρτοφυλακίου της στη χώρα, όπως Thomas Cook Signature, Neckermann Reisen, Bucher Reisen, Öger Tours και Air Marin. Ο οργανωτής Aldiana δεν επηρεάζεται.