Οι πτήσεις από το Λονδίνο προς το Τελ Αβίβ παραμένουν σε αναστολή τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, επιβεβαίωσαν οι κορυφαίοι αερομεταφορείς.

Ο πόλεμος που πυροδότησε η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ από τη Χαμάς και τα επακόλουθα αντίποινα σημείωσε μαζική ακύρωση πτήσεων.

Η British Airways επιβεβαίωσε ότι οι πτήσεις από το Χίθροου προς και από το αεροδρόμιο της ισραηλινής πύλης που αρχικά επρόκειτο να επαναληφθούν σήμερα (Δευτέρα) θα ανασταλούν έως και τις 27 Οκτωβρίου «μετά την τελευταία αξιολόγηση της κατάστασης».

Η Virgin Atlantic ελπίζει να επαναλάβει μία από τις δύο καθημερινές πτήσεις Χίθροου-Τελ Αβίβ την ίδια μέρα.

Ωστόσο, η EasyJet είπε ότι οι πτήσεις της στο Τελ Αβίβ θα παραμείνουν σε παύση μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.

Η Wizz Air αναγκάστηκε να ακυρώσει τις περισσότερες πτήσεις από το Ισραήλ και υπάρχουν «μεγάλες πιθανότητες» περαιτέρω ακυρώσεων σε υπηρεσίες που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο Ben Gurion.

Η El Al συνεχίζει να δραστηριοποιείται από το Τελ Αβίβ, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών προς το Λονδίνο, και είπε: «Κάνουμε ό,τι καλύτερο για να βοηθήσουμε τους επιβάτες που ακυρώθηκαν οι πτήσεις τους από άλλες αεροπορικές εταιρείες».

Το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης ενημέρωσε τις ταξιδιωτικές συμβουλές του για το Ισραήλ την Παρασκευή ενάντια σε όλα τα ταξίδια σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη, εξαιρουμένης της Ιερουσαλήμ.

Συνεχίζει να συμβουλεύει ενάντια σε όλα εκτός από τα απαραίτητα ταξίδια στο Ισραήλ και στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη και να μην ταξιδεύει στη Γάζα, την περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Γάζα και εντός πέντε χιλιομέτρων από τα σύνορα με τον Λίβανο.