Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Μαδέρα αρνείται να τερματίσει το πορτογαλικό πρόγραμμα Golden Visa. Απειλεί μάλιστα πώς θα δημιουργήσει με τις Αζόρες ενιαίο μέτωπο κατά της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Miguel Albuquerque, είναι κατά της κατάργησης του καθεστώτος Golden Visa, παρά την απόφαση της Πορτογαλίας.

«Είναι κακό για την εθνική οικονομία. Τίποτα δεν δικαιολογεί ότι η Μαδέρα καλύπτεται από αυτό το σύνολο μέτρων που στοχεύουν θεμελιωδώς στη Λισαβόνα και στο Πόρτο», τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του.

Ο Miguel Albuquerque είπε ότι η Μαδέρα θέλει να συνεχίσει να προσφέρει το Residency by Investment Scheme -γνωστό ως πρόγραμμα Golden Visa- σε αλλοδαπούς, υποστηρίζοντας ότι συνέβαλε σημαντικά στην οικονομία της χώρας.

Πρόσθεσε ότι η αυτονομία της Μαδέρα της δίνει την ικανότητα καθώς και την εξουσία να νομοθετήσει για το θέμα.

Συμμαχία με τις Αζόρες κατά της πρότασης της κεντρικής κυβέρνησης

Προειδοποίησε ότι εάν οι συζητήσεις δεν πάνε όπως ελπίζει, είναι έτοιμος να συμμετάσχει στην Αυτόνομη Περιφέρεια της Πορτογαλίας, τις Αζόρες, στη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου ενάντια στην πρόταση της κεντρικής κυβέρνησης.

Είπε ότι οι Αζόρες βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Όπως υπογράμμισε «ούτε αυτοί θέλουν τα μέτρα. Δεν μας ζητήθηκε η γνώμη και αυτό δεν είναι σωστό.
Όλα αποφασίστηκαν κεντρικά και χωρίς γνώση της περιφερειακής πραγματικότητας».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) συνεχίζει να καλεί όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που προσφέρουν Golden Visas να τις τερματίσουν το συντομότερο δυνατό, μετά από αναφορές ότι επιτρέπουν επίσης σε άτομα που εμπλέκονται σε παράνομες υποθέσεις να επωφεληθούν από αυτό το πρόγραμμα.