Η Hays Travel διαβουλεύεται με περίπου 900 υπαλλήλους που είναι αντιμέτωποι αμε απολύσεις. Αιτία η απαγόρευση ταξιδιού στην Ισπανία, από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Που σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οργανισμό οδήγησε σε κάμψη των κρατήσεων και μαζικών ακυρώσεων.

Το πρακτορείο είχε δηλώσει ότι “έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των θέσεων εργασίας των 4.500 υπαλλήλων του από την πανδημία που έπληξε τα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο”. Και πίστευε στις αρχές Ιουλίου ότι η εταιρεία ήταν σε καλό δρόμο ανάκαμψης.

Ωστόσο, “η μη ουσιώδης απαγόρευση ταξιδιού και οι απαιτήσεις καραντίνας που επιβλήθηκαν στην Ισπανία μόλις πριν από εννέα ημέρες προκάλεσαν την ακύρωση εκατοντάδων χιλιάδων διακοπών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Είναι καταστροφικό που μετά από όλες τις προσπάθειες μας και τις τεράστιες επενδύσεις που κάναμε, θα χάσουμε μερικούς από τους πολύτιμους υπαλλήλους μας, χωρίς δικό τους λάθος.

Αλλά, μετά την απόφαση για την απαγόρευση των ταξιδιών στην Ισπανία και τις αλλαγές στις παραμέτρους που έρχονται ταυτόχρονα, δεν είχαμε άλλη επιλογή”.