Σύνταξη: tourismtoday.gr

Καθώς πάνω από το 80% των ξενοδοχείων στις ΗΠΑ αντιμετωπίζει ελλείψεις προσωπικού, οι ξενοδόχοι προσφέρουν μια σειρά από κίνητρα για την κάλυψη κενών θέσεων, σύμφωνα με νέα έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης Ξενοδοχείων και Καταλυμάτων (AHLA).

  • Το 75% αυξάνει τους μισθούς.
  • Το 64% προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία με το ωράριο.
  • Το 36% επεκτείνει τις παροχές.

Το πόστο με την μεγαλύτερη ανάγκη προσωπικού

Ωστόσο, το 87% εξακολουθεί να μην μπορεί να καλύψει ανοιχτές θέσεις.  Το 82% αντιμετωπίζει έλλειψη προσωπικού, το 26% την χαρακτηρίζει σοβαρή. Αυτό σημαίνει ότι η έλλειψη επηρεάζει την ικανότητα του ξενοδοχείου να λειτουργεί.
Η μεγαλύτερη ανάγκη προσωπικού είναι η καθαριότητα, με το 40% να την κατατάσσει ως την κορυφαία ανάγκη πρόσληψης.

Αυτοί οι αριθμοί αυξήθηκαν ελαφρώς από τον Ιανουάριο του 2023, όταν το 79% των ερωτηθέντων στην έρευνα ανέφερε ότι αντιμετώπιζε έλλειψη προσωπικού.
Τα στοιχεία έχουν βελτιωθεί από τον Μάιο του 2022, όταν το 97% ανέφερε ότι αντιμετώπιζε έλλειψη προσωπικού, το 49% σοβαρά.

Οι ξενοδόχοι προσπαθούν να καλύψουν σχεδόν 9 θέσεις ανά ακίνητο, από 7 θέσεις τον Ιανουάριο, αλλά εξακολουθούν να μειώνονται από 12 κενές θέσεις ανά ακίνητο τον Μάιο του 2022.

Αυτές οι προκλήσεις στελέχωσης έχουν ως αποτέλεσμα σημαντικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Υπάρχουν περισσότερες από 100.000 θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα. Από τον Απρίλιο, οι εθνικοί μέσοι μισθοί στα ξενοδοχεία ήταν στο υψηλό όλων των εποχών άνω των 23 δολαρίων την ώρα.

Από την πανδημία, οι μέσοι μισθοί στα ξενοδοχεία αυξήθηκαν ταχύτερα από τους μέσους μισθούς σε όλη τη γενική οικονομία και τα οφέλη και η ευελιξία των ξενοδοχείων είναι καλύτερα από ποτέ.

Τα μέτρα που προτείνει η AHLA σε Κογκρέσο

Σύμφωνα με την AHLA, το Κογκρέσο μπορεί να βοηθήσει τους ξενοδόχους να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού λαμβάνοντας τις ακόλουθες ενέργειες:

  • Επέκταση του νόμιμου προγράμματος φιλοξενούμενων εργαζομένων H-2B με τη συμπερίληψη μιας εξαίρεσης για τους επαναπατριζόμενους εργαζόμενους στο νομοσχέδιο για τις πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας για το οικονομικό έτος 2024.
    Το πρόγραμμα H-2B είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσει ανεξάρτητα ξενοδοχεία και θέρετρα σε απομακρυσμένους προορισμούς διακοπών να εκπληρώσουν εποχιακούς ρόλους, αλλά το πρόγραμμα περιορίζεται στις 66.000 βίζες κάθε χρόνο.
    Η AHLA ζητά από το Κογκρέσο να τροποποιήσει το πρόγραμμα βίζας μη μεταναστών H-2B εξαιρώντας τους εργαζόμενους που επιστρέφουν από το ανεπαρκές ετήσιο όριο βίζας των 66.000.
    Αυτοί οι εργαζόμενοι θα παρείχαν κρίσιμη ανακούφιση από το προσωπικό για εποχιακά ξενοδοχεία μικρών επιχειρήσεων και θα βοηθούσαν στην ανοικοδόμηση της οικονομίας μετά την πανδημία.
  • Ψήφιση του νόμου για την άδεια εργασίας των αιτούντων άσυλο (S.255/H.R.1325). Ένας υψηλός αριθμός αιτούντων άσυλο φιλοξενείται ήδη σε ξενοδοχεία σε όλη την Αμερική. Αναμένουν τις δικαστικές ημερομηνίες και ακολουθούν τη νομική διαδικασία.
    Δυστυχώς, η ισχύουσα νομοθεσία τους εμποδίζει να εργάζονται νόμιμα για τουλάχιστον έξι μήνες, αναγκάζοντάς τους να βασίζονται στη βοήθεια των τοπικών κυβερνήσεων και των κοινοτήτων.
    Αυτή η δικομματική νομοθεσία θα βοηθήσει τα ξενοδοχεία να αντιμετωπίσουν τις κρίσιμες ανάγκες σε προσωπικό επιτρέποντας στους αιτούντες άσυλο να εργάζονται μόλις 30 ημέρες μετά την αίτηση ασύλου.