thessaloniki2902Στις αγορές της Αυστραλίας και του Καναδά φιλοδοξεί η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να προβάλλει τον τουρισμό της πόλης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας, τους επόμενους μήνες “βάζουν πλώρη” για τα Βαλκάνια, μια περιοχή που ήδη -σύμφωνα με τα στοιχεία- έχει αποφέρει “καρπούς” στον τομέα του τουρισμού, ενώ προγραμματίζονται ανάλογες εξορμήσεις, πολύ πιο μακρινές, σε περιοχές όπως o Καναδάς και η Αυστραλία.

“Είμαστε ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα παρουσία τουριστών στη Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα από τους Βαλκάνιους. Οι Σέρβοι φέτος ήταν λίγο αδύναμοι λόγω των πλημμυρών που είχαν και θέλουμε να ξαναζεστάνουμε τις σχέσεις, όμως είχαμε αύξηση του αριθμού τουριστών από Βουλγαρία, Μαυροβούνιο και Αλβανία” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πέγκας.

Στο πλαίσιο της προώθησης της Θεσσαλονίκης ως τουριστικό προορισμό, έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο συνέδριο στο Βελιγράδι. Στο ταξίδι αυτό, ο δήμαρχος θα περάσει και από τη Νις προκειμένου να θέσει σε τροχιά εκκίνησης τις σχετικές διαδικασίες αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης με τη σερβική αυτή πόλη.