Ποσοστό 78% των αμερικανικών εταιρειών στο Βιετνάμ λέει ότι η χώρα παραμένει ένας «θετικός» ή «πολύ θετικός» μακροπρόθεσμος επενδυτικός προορισμός.

Αυτό αναφέρουν τα συμπεράσματα τελευταίας έρευνας του Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Παράλληλα, το 25% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι αναμένουν να επανέλθουν σε κανονικές λειτουργίες μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Τα δύο τρίτα αναμένουν ανάκαμψη μέχρι το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτος.

Οι βασικοί κίνδυνοι που περιορίζουν τη λειτουργία των εταιρειών τώρα είναι οι διεθνείς ταξιδιωτικοί περιορισμοί, σύμφωνα με το 66% των ερωτηθέντων.

Ακολούθησαν οι διαταραχές/κόστος της εφοδιαστικής αλυσίδας (56%) και οι περιορισμοί / επιπλοκές στα εγχώρια ταξίδια (49%).

Πολλές εταιρείες δήλωσαν ότι αντιμετώπιζαν ελλείψεις εργατικού δυναμικού. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή είχαν επιστρέψει στις πόλεις τους, σύμφωνα με το 57% των ερωτηθέντων.

Το 56% είπε ότι ένας άλλος παράγοντας για την έλλειψη εργαζομένων ήταν ότι τα σχολεία ήταν κλειστά και οι γονείς δυσκολεύονταν να διαχειριστούν την εργασία και τη διαδικτυακή μάθηση.

Σε απάντηση, οι εταιρείες προσφέρουν ευέλικτα χρονοδιαγράμματα εργασίας και παρέχουν διαβεβαιώσεις για πρόσβαση σε εμβόλια για να προσελκύσουν περισσότερους εργαζομένους.

Σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες (92%) θεώρησαν ότι το βασικό στοιχείο ενός οδικού χάρτη ανάκαμψης για το Βιετνάμ ήταν οι συνεπείς πολιτικές σε ολόκληρη τη χώρα που θα επέτρεπαν στους ανθρώπους να ζουν με ασφάλεια με τον ιό Covid-19.