Μία από τις καλύτερες συντροφιές για ταξίδι, είναι  ένα αξιολάτρευτο σκυλί. Πολλοί ταξιδιώτες με σκύλους επιλέγουν dog-friendy ξενοδοχεία, ώστε να μπορούν να πάρουν μαζί τους σκύλους τους όπου κι αν πάνε.

Αλλά δεν είναι όλοι τυχεροί ώστε να έχουν μαζί έναν τετράποδο φίλο, όταν ταξιδεύουν. Όπως αναφέρει η USA Today, ένα ξενοδοχείο στο Μισισιπή βοηθά να αλλάξει αυτό. Σε συνεργασία με την Humane Society του Νοτίου Μισισιπή, επιτρέπει στους επισκέπτες ,να υιοθετήσουν ένα σκυλί και να το έχουν μαζί τους στο δωμάτιο.
Οι επισκέπτες μπορούν να υιοθετήσουν ή να γίνουν ανάδοχοι ενός  σκυλιού απευθείας στο χώρο του ξενοδοχείου.
Εάν ο επισκέπτης δεν είναι σίγουρος αν θέλει να υιοθετήσει  έναν καινούργιο τετράποδο φίλο, μπορεί απλώς να τον φροντίζει κατά την παραμονή του, χωρίς καμία μετέπειτα δέσμευση.

Πρόγραμμα υιοθεσίας

Ωστόσο, μετά από μια παρατεταμένη διαμονή με ένα αξιολάτρευτο σκυλάκι, μπορεί να είναι δύσκολο για τους επισκέπτες να πάνε σπίτι χωρίς αυτό.
Το ξενοδοχείο δημιούργησε πρόγραμμα υιοθεσίας τον Οκτώβριο του 2018. Μέχρι στιγμής 33 άτομα έχουν επιστρέψει σπίτι τους  με υιοθετημένα σκυλιά.
Η Humane Society του νότιου Μισσισσίπι  φιλοξενεί  στο καταφύγιό της  συνήθως πάνω από 8.000 σκυλάκια ετησίως.  Έτσι το πρόγραμμα “Fostering Hope” βοηθά να δημιουργηθεί χώρος για περισσότερους σκύλους που έχουν ανάγκη και στο καταφύγιο.

Η διαδικασία υιοθεσίας

Οι επισκέπτες που θέλουν να υιοθετήσουν ένα σκυλί μπορούν εύκολα να συμπληρώσουν μια αίτηση και να πληρώσουν 50 δολάρια στο γραφείο θυρωρού.
Ωστόσο, το καταφύγιο έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την υιοθεσία, αν το κρίνει σκόπιμο. Μπορούν να πουν στον πελάτη πως δεν αισθάνονται άνετα και να του προτείνουν να έρθει στο καταφύγιο για να γίνει μια καλύτερη επιλογή.
Το καταφύγιο επιλέγει επίσης ποια σκυλιά θα είναι καλύτερα για στέγαση στο Home 2 Suites. Φροντίζει να επιλέξει σκύλους που είναι πιο ήρεμοι, λιγότερο αντιδραστικοί και μπορούν να είναι άνετοι σε ένα πολυσύχναστο ξενοδοχείο.
Κατά τη στιγμή της υιοθεσίας, όλα τα σκυλιά στέλνονται σπίτι με ενημερωμένες ιατρικές αξιολογήσεις και διαδικασίες.