Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση του FTI Group το τελευταίο διάστημα, έχει προκαλέσει επανειλημμένα αναστάτωση.

Τώρα ο τρίτος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει «αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με διεθνή χρηματοοικονομικό επενδυτή με πολυετή εμπειρία στον τουριστικό τομέα».

Η συμφωνία προβλέπει ότι θα λάβει νέα κεφάλαια «προκειμένου να επενδύσει περαιτέρω στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας» και να διασφαλίσει την ανάληψη οικονομικών υποχρεώσεων, εξηγεί ο Όμιλος. Όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες εργάστηκαν «από κοινού για την ταχεία ολοκλήρωση της συναλλαγής».

Κατά το οικονομικό έτος 2021/2022, ο FTI Group πέτυχε κύκλο εργασιών 4,1 δις ευρώ με αύξηση του κύκλου εργασιών 10% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Τα κέρδη αναμένεται να έχουν διαμορφωθεί σε διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων.
Για το τρέχον οικονομικό έτος 2023/2024, ο όμιλος αναμένει «μια περαιτέρω διψήφια αύξηση των πωλήσεων και των κερδών σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος».

Η εξαγορά του FTI Group απασχολεί από πέρυσι. Στην αρχή υπήρξαν ανεπιτυχείς συνομιλίες με τον Rewe Group (μητρική εταιρεία του Dertour Group).

Αργότερα εμφανιζόταν κατά καιρούς το όνομα του Αμερικανού επενδυτή Certares, αλλά ο ευρωπαϊκός Όμιλος δεν έχει δώσει ακόμη πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα των ενδιαφερομένων.
Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν πώς μία συμφωνία με την Certares που έχει ήδη πολυάριθμες τουριστικές επενδύσεις -Amex GBT, Ama Waterways, G Adventures, Hertz, αρκετών ξενοδοχειακών ομίλων και Latam Airlines- φαντάζει πιο ρεαλσιτική.