Ένα διαφορετικό είδος ταξιδιού θα είναι αυτό που θα αναζητήσουν οι Gen Z μόλις τελειώσει η πανδημία.

Αυτό προέκυψε, σύμφωνα με τους ειδικούς σε διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε η Contiki.

Ο εν λόγω ταξιδιωτικός πράκτορας στοχεύει σε ταξιδιώτες ηλικίας 18 έως 35 ετών. Το διαδικτυακό σεμινάριο, με τίτλο «Το Μέλλον του ταξιδιού», επικεντρώθηκε στην αειφορία και στο πως αντιμετωπίζονται τα ταξίδια ως δύναμη για το καλό. Υποστηρίζοντας τις τοπικές κοινότητες και τις θετικές περιβαλλοντικές πρακτικές.

Ο Adam Armstrong, Διευθύνων Σύμβουλος της Contiki, δήλωσε ότι η εταιρεία πιστεύει ακράδαντα ότι το ταξίδι έχει ένα λαμπρό μέλλον.

Ανέφερε ότι οι νεότεροι άνθρωποι είναι «απελπισμένοι» που δεν μπορούν να αποδράσουν και θα είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στα ταξίδια.

Δήλωσε μάλιστα ότι οι πωλήσεις τις τελευταίες εβδομάδες δείχνουν ότι οι πελάτες είναι έτοιμοι να κλείσουν ταξίδια για το 2021.

Ταξίδια στη φύση

Στο διαδικτυακό συνέδριο ειπώθηκε ότι θα υπάρχουν περισσότερα εγχώρια ταξίδια και περισσότερα ταξίδια με γνώμονα τη φύση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άνθρωποι προσπαθούν να αποφύγουν πόλεις και πλήθη.

Ανταποδοτικά ταξίδια

Αναφέρθηκε επίσης ότι οι ταξιδιώτες θέλουν να διασφαλίσουν ότι οι εταιρείες που υπόσχονται να αφήσουν δολάρια στους προορισμούς ή να βοηθήσουν στη βελτίωση των κοινοτήτων, θα το κάνουν στην πραγματικότητα.