Το στόχο των 5 εκατ. ξένων επισκεπτών έχουν θέσει για το 2023 οι Φιλιππίνες, διπλασιάζοντας σχεδόν τα 2,6 εκατ. επισκεπτών που έφτασαν πέρυσι.

Αυτό αποκάλυψε σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το Τμήμα Τουρισμού των Φιλιππίνων (DOT). Η Γραμματέας Τουρισμού Christina Frasco είπε ότι το DOT επιδιώκει να προσελκύσει τουλάχιστον 4,8 εκατ. τουρίστες φέτος, έχοντας ξεπεράσει άνετα τον αρχικό του στόχο για 1,7 εκατ. αφίξεις το 2022.

«Όσον αφορά στο 2023, ο στόχος είναι να διπλασιαστεί αυτός ο αριθμός (2,6 εκατ.) σε τουλάχιστον 4,8 εκατομμύρια τουρίστες», είπε η Frasco.

«Υπερβήκαμε κατά πολύ τον αρχικό μας στόχο για το 2022 κατά σχεδόν ένα εκατομμύριο αφίξεις, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ανοίξαμε ξανά τα σύνορά μας μόλις τον Φεβρουάριο του 2022». Οι Φιλιππίνες υποδέχτηκαν 8,3 εκατομμύρια αφίξεις επισκεπτών το 2019.

Προκειμένου να διευκολυνθούν τα ταξίδια για τους τουρίστες, η κυβέρνηση εισήγαγε πρόσφατα ένα νέο σύστημα «eTravel» για να αντικαταστήσει το παλιό One Health Pass, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για αναβαθμίσεις στον τερματικό σταθμό 2 του διεθνούς αεροδρομίου Ninoy Aquino της Μανίλα, στον Cebu City Pier 1 και στο Davao International. Αεροδρόμιο, σύμφωνα με το Φιλιππινέζικο Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, επιδιώκει να τονώσει τον εγχώριο τουρισμό με την ψήφιση ενός νέου νόμου που προβλέπει τις επίσημες αργίες που πέφτουν σε Σαββατοκύριακο να μεταφέρονται στη Δευτέρα, δημιουργώντας ένα τριήμερο Σαββατοκύριακο.