Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η καινοτόμος εφαρμογή “mAIGreece”, που πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία από το Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των ξένων διπλωματικών και προξενικών Αρχών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Βελγίου, η οποία ασκεί την Προεδρία της ΕΕ.

Εκπρόσωποι του Υπουργείου Τουρισμού και των εδώ Πρεσβειών, αντάλλαξαν ιδέες αναφορικά με τα συχνότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στη χώρα μας οι ξένοι επισκέπτες.

Συζητήθηκαν οι τρόποι αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης τους από τις συναρμόδιες ελληνικές Αρχές σε συνεργασία με τις ξένες διπλωματικές και προξενικές αποστολές στην Ελλάδα.

Η “mAIGreece” θα συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων. Πρόκειται για ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει άμεση βοήθεια στους επισκέπτες σε πολλές γλώσσες.

Παρέχει πρωτογενείς πληροφορίες, όπως στοιχεία επικοινωνίας νοσοκομείων, αστυνομικών τμημάτων και πρεσβειών, καθώς και απευθείας σύνδεση με τη γραμμή έκτακτης ανάγκης 112. Αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για όλους τους επισκέπτες.

Περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή “mAIGreece” υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού: https://mintour.gov.gr/maigreece/ .